AKTUELNO

Ovo zverstvo zgrozilo je javnost Srbije.

Pre 14 godina, Mališa Jevtović je u Zvezdarskoj šumi, pred svojom devojkom Anom Filipović, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu trogodišnju ćerkicu Katarinu Janković. Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici.

Taj slučaj seksualnog iživljavanja, zverstva nad nemoćnom devojčicom i njeno ubistvo, najblaže rečeno, zgrozio je javnost Srbije. Tada su mnogi komentarisali i da bi trebalo vratiti smrtnu kaznu.

Zverstvo nad nedužnom devojčicom je razotkriveno kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju, 17. jula 2005, popodne, doneli u KBC "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete iste večeri preminulo.

Foto: Tanjug

Već sledećeg dana policija je razotkrila surove ubice. Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a majka na 37 godina robije. Ta kazna je najveća među ženama u Srbiji. Jevtović kaznu sada služi u zatvoru Nova Skela, a majka u KPZ u Požarevcu.

POSLEDNJE INFORMACIJE O SVIREPOM ZLOČINCU - PREŠAO JE U ISLAM

Mališa Jevtović, monstrum koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog surovog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Kaje Janković 2005. godine, u zatvoru Nova Skela promenio je veru i prešao u islam.

Pročitajte još: TRI GODINE OD MONSTRUOZNOG UBISTVA U VRATARNICI: Mala Anđelina je umrla u NAJGORIM MUKAMA! Valdica je odveo sa rođendana, pa silovao i tukao do smrti!

Monstrum je odluku da promeni veru doneo još pre nekoliko godina. Međutim, u zatvoru ne znaju zbog čega se odlučio na ovaj potez.

- Nije promenio ni ime, ni prezime. Ne znamo koji su mu motivi za ovakvu odluku - kaže izvor "Blica".

Iako su pojedini mediji objavili da se Jevtović na ovu odluku odlučio nakon dugih razgovora sa cimerom vehabijom, u zatvoru kažu da ti navodi nisu tačni.

Foto: Pixabay.com

- Cimer mu nije vehabija, oni u zatvoru imaju posebno odeljenje. Nije nikada imao ni cimera muslimana - dodao je izvor.

Jevtović navodno vreme provodi u molitvama i poštujući običaje islamske vere, a pustio je i bradu.

Molitva u zatvorima nije zabranjena, niti bilo ko može da ograniči osuđenicima da menjaju veru sve dok se ponašaju u skladu sa pravilima i kućnim redom.

Kako saznajemo, Jevtović je u zatvoru jako ćutljiv i gotovo da ne komunicira ni sa kim.

Mališa Jevtović je neko vreme kaznu služio u zatvoru Zabela, a onda je prebačen u Novu Skelu u Beogradu u kojoj kazne služe i druge surove ubice i silovatelji.

Pročitajte još: MOG DETETA NEMA, A NJEGA PORODICA POSEĆUJE Potresna ispovest majke brutalno silovane u ubijene Anđeline (3) iz Vratarnice kod Zaječara

#Pedofil

#Zločin

#Zvezdara

'