AKTUELNO

U fabrici kamene vune kompanije "Knauf Insulation" u Surdulici, jutros je u jednom od kanala sistema za hlađenje došlo do porasta temperature što je ukazivalo na mogući požar, koji je brzom intervenicijom zaposlenih sprečen i nema povređenih.

Sprečen je i eventualni negativni uticaj na okolinu i veća materijalna šteta. Kako se navodi u saopštenju kompanije, odgovorna lica su, poštujući proceduru ustanovljenu u takvim situacijama, pristupila gašenju vatre.

- Jedna od uobičajenih radnji u ovim slučajevima je i puštanje velike količine vode u sam sistem za odvod gasovitih proizvoda sagorevanja, što je izazvalo pojavu velike količine vodene pare koja je kuljala iz dimnjaka - navodi se u saopštenju Knaufa.

Situacija je, kažu, brzom intervencijom i zalaganjem svih odgovornih i zaposlenih u kompaniji Knauf, rešena oko 08.20 časova. Ističu da nema povređenih, kao i da je sprečen eventualni negativni uticaj na okolinu i veća materijalna šteta. Iz kompanije navode da će naknadno biti utvrđeni tačni razlozi tog incidenta i javnost će o njima biti blagovremeno obaveštena.

- Iskreno žalimo ukoliko je ova situacija uznemirila javnost, i još jednom ponavljamo da nema razloga za brigu, jer je incident rešen. Kada budu utvrđene činjenice zašto je do incidenta došlo, ponovo ćemo se obratiti javnosti - kažu iz kompanije Knauf.

#Fabrika

#Požar

'