AKTUELNO

Boža Anđelić (46) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je prošle godine prevario tri Kragujevčanke za novac, obećavajući im da će ih zaposliti u javnim preduzećima u ovom gradu!

Zauzvrat, od svake od njih je tražio po 3.500 evra, a kada je dobio novac, nestao je!

Anđelić je prvu žrtvu upoznao preko društvene mreže i lažno joj se predstavljao kao veoma uticajna osoba. S Kragujevčankom, starom 37 godina, stupio je u ljubavnu vezu, a tokom pet meseci uspeo je da prevari njenu majku i prijateljicu, obećavajući im odlična radna mesta.

Jedna od oštećenih žrtava je ekskluzivno za „Alo!” ispričala kako je nasela na prevaru.

- Božu sam upoznala preko svoje prijateljice, s kojom se zabavljao i ništa mi nije bilo sumnjivo. Izgledao je kao fin gospodin i govorio nam je kako poznaje mnoge važne ljude. Obećavao nam je dobar posao u javnim preduzećima, ali je uslov bio da svaka mora radno mesto da podmaže s po 3.500 evra. Pošto se zabavljao sa mojom prijateljicom i družile smo se s njim, ništa nismo sumnjale i dale smo mu traženi novac - priča Kragujevčanka, koja je zahtevala da ostane anonimna.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Ona navodi kako im je Boža pričao da je dobar s direktorima javnih preduzeća u kojima treba da ih zaposli, a hvalisao se da poznaje čak i neke političare.

- Pričao mi je da radi kao menadžer fudbalskog tima u Grčkoj, a da u Kragujevac dolazi samo kada su oni negde na pripremama. Nije imao svoj stan u našem gradu, ni automobil, ali sam mu verovala jer je uvek bio tačan kada bismo negde dogovarali sastanak. Uvek je bio lepo obučen i ništa nismo sumnjale. Govorio nam je da biramo gde će da nas zaposli i sugerisao nam je gde bi nam bilo bolje - kaže prevarena žena i dodaje da im je Anđelić rekao da je razveden i da ima dvoje maloletne dece.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Anđelić je, pored svoje devojke iz Kragujevca, uspeo da prevari i njenu majku, koja ima lokal u tom gradu, otkriva žrtva prevejanog prevaranta.

Da je prevarena, kaže ona, shvatila je kada joj je on prestao da se javlja punih mesec dana.

- Uvek smo se dopisivali preko Fejsbuka ili mobilnog, ali je prestao da odgovara na moje pozive i poruke.

Imao je dva ili tri profila na Fejsbuku, ali ni na jedan mi se nije javljao. Onda smo slučaj prijavile policiji - kaže ona.

#Kragujevac

#Prevara

'