AKTUELNO

Juče su zbog pucnjave i ranjavanja na Novom Beogradu uhapšena trojica mladića, među kojima i vanbračni sin Zorana Šijana. On se, zajedno sa još dvojicom, potukao sa dvojicom muškaraca. Usledila je pucnjava i ranjavanje Stefana R.

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor Vukašinu Šijanu (20), Stefanu Suvajcu (19) i Niku Kenteri (20) zbog pucnjave ispred prodavnice brze hrane u četvrtak ujutru na Novom Beogradu, u kojoj je u šaku ranjen Stefan R.

Vukašin Šijan, koji se tereti za podstrekavanje na teško ubistvo, je sin pripadnika kriminalnog surčinskog klana Zorana Šijana, ubijenog 1999. godine.

Foto: Printscreen Instagram

Portparol suda Tatjana Sekulić precizirala je da je sudija za prethodni postupak večeras doneo rešenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenima.

Na ovo rešenje osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana, dodala je Tešić.

Kenteri i Šijanu je pritvor određen da ne bi uticali na svedoke, da ne ponovili krivično delo u kratkom roku, kao zbog uznemirenja javnosti. Suvajcu je pritvor određen zbog prva dva pomenuta zakonska razloga.

Kentera se tereti za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i nasilničko ponašanje.

Šijanu se na teret stavlja podstrekavanje na teško ubistvo i nasilničko ponašanje, dok se S. S. tereti samo za nasilničko ponašanje.

Foto: Pink.rs

Prilikom hapšenja, policija je kod osumnjičenih pronašla pištolj marke "glok".

Prethodno je MUP saopštio da je jutros oko 8.00 došlo do tuče ispred jednog lokala brze hrane u Ulici maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, nakon čega su trojica mladića, koji su učestvovali u tuči, pobegli sa lica mesta i na uglu ulica Džona Kenedija i Prve pruge nasilno zaustavili taksi vozilo u pokušaju da pobegnu.

Pošto taksista nije hteo da im otvori vozilo, oni su počeli da udaraju rukama po automobilu, što je primetio policijski službenik u civilu, koji je bio van službe, i koji je pokušao da zajedno s jednim prijateljem spreči nasilje nad taksistom.

Nakon toga je jedan od trojice mladića ispalio hitac u njihovom pravcu i ranio u predelu leve ruke tridesetogodišnjeg mladića koji je, zajedno s policajcem, pokušao da spreči nasilje.

Trojica napadača su potom nasilno zaustavili drugo taksi vozilo, kako bi pobegli, ali su brzom reakcijom policajca ubrzo zaustavljeni i uhapšeni, navodi MUP.

#Pritvor

#Zoran Šijan

'