AKTUELNO

Osoba za kojom policija traga najverovatnije je razbila prozor automobila i kroz njega ubacila Molotovljev koktel.

Nepoznati muškarac zapalio je automobil marke BMW koji je u vlasništvu Igora Andonova, rođenog brata repera Dalibora Andonova Grua. Paljenje automobila desilo se u noći između četvrtka i petka na parkingu ispred zgrade u kojoj Igor živi, na beogradskoj opštini Zvezdara.

Osoba za kojom policija traga najverovatnije je razbila prozor automobila i kroz njega ubacila Molotovljev koktel.

Foto: Pink.rs

Buknuo za sekund

- Posle eksplozije, vatra je buknula za nekoliko sekundi i praktično je izgoreo ceo automobil. Dokazi ukazuju da je auto namerno zapaljen. Isključena je mogućnost da se sam zapalio, to jest da su u pitanju instalacije ili nešto slično - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, policija je juče pokušala da prikupi tragove koje je piroman ostavio oko automobila, ali i snimke sa sigurnosnih kamera okolnih zgrada.

- U požaru koji je buknuo posle eksplozije niko nije nastradao, ali je pričinjena šteta ogromna jer od BMW praktično nije ostalo ništa. Plamen je zahvatio i motor koji je bio parkiran pored, kao i zgradu, ali je, na sreću, plamen brzo ugašen - dodaje sagovornik iz istrage.

Foto: Pink.rs

Motiv napada, prema njegovim rečima, još se utvrđuje. - Iz dosadašnjeg iskustva, paljenje automobila uglavnom predstavlja opomenu. Jedan pravac istrage zasad ide ka poslovima kojima se Andonov bavio. Prema informacijama koje sada imamo, on nije dobijao pretnje niti ih je prijavljivao policiji - dodaje on.

Ogroman plamen Igor Andonov, navodno, bavi se gradnjom i ne eksponira se u javnosti. Komšije iz zgrade ispred koje mu je na Zvezdari zapaljen automobil kažu da ga ne viđaju često, ali da ga ne poznaju kao problematičnog. - Čuo sam eksploziju i potom video vatru i dim. Nekoliko ljudi je istrčalo napolje, ali šta se dogodilo nismo videli. U prvom trenutku delovalo je strašno, sve se dogodilo oko jedan sat iza ponoći. Plamen je bio ogroman, dim nam je napunio stan - kaže jedan od komšija Igora Andonova.

Afera "kantrimen"

Saslušavan posle Lukine smrti Reperov brat je u centru pažnje bio i u aferi "kantrimen", kad ga je policija saslušavala dok je tragala za automobilom koji je na Brankovom mostu pregazio Luku Jovanovića. Podsetimo, gradske kamere tada su snimile "kantrimen", pa su u policiju pozvani svi registrovani vozači ove marke automobila, među kojima je bio i Igor Andonov. - Tada je saslušan, kao i mnogi drugi. Međutim, utvrđeno je da njegov auto nije učestvovao u toj nesreći - objašnjava sagovornik.

Autor: Pink.rs

#Automobil

#Igor Andonov

'