AKTUELNO

Osnovna škola 'Aca Aleksić' u Aleksandrovcu danas je najtužnija škola u Srbiji - vest o smrti učenice Marije Z.(14) ostavila je traga u školskom dvorištu punom dece koja ćute, u zbornici gde su uplakani nastavnici održali komemoraciju okupljeni oko fotografije svoje učenice, na hodnicima gde smo zatekli zagrljene đake, koji pokušavaju da se uteše.

U učionici odeljenja VII-2, drugovi su pleli venac u obliku srca. Drugarice su birale sveže ubrano cveće, a svi zajedno, crtali su i bojili ukrase od papira, natopljeni suzama njenih drugara.

Marijina fotografija sa vencem u kosi uramljena je i postavljena pored buketa, a iznad nje su brojne uspomene, među njima i zajednički potpisi i poruke celog odeljenja.

Na jednoj od njih je i potpis devojčice koja je preminula u ponedeljak oko 16 sati, nakon što je izgubila svest na putu, kada je krenula na trening.

Podsetimo, devojčicu iz mesta Kožetin kod Aleksandrovca, koja je preminula u ponedeljak popodne, nakon što je izgubila svest na putu, pokušali su da reanimiraju lekari iz dva grada.

Nesrećna učenica najpre je kolima sa lica mesta prebačena do Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger. Popović” u Aleksandrovcu, a aleksandrovački lekari su pokušali reanimaciju i u sanitetu.

Po prijemu na Odeljenje intenzivne nege Opšte bolnice u Kruševcu je takođe pokušana reanimacija ali, na žalost, svi pokušaji lekara da je spasu nisu davali rezultata. Mogli su samo da konstatuju smrt.

#Aleksandrovac

#Smrt

#devojčica

'