AKTUELNO

Čedo Kalić (28), koji je u bliskim rodbinskim vezama sa Safetom Kalićem, sumnjiči se da je duže vreme prebacivao heroin i marihuanu iz Crne Gore u Srbiju.

Čedo Kalić (28), bratanac Rožajca Safeta Saja Kalića (50), koji je označen kao jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu, uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je preprodavao heroin i marihuanu.

Kako se sumnja, Kalić i njegov saučesnik Ognjen N. (27) duže vreme nabavljali su narkotike u Crnoj Gori i prebacivali ih u Srbiju.

- Policija je prilikom hapšenja kod rođaka balkanskog Eskobara, kako su mediji ranije prozvali Safeta Kalića, pronašla 800 grama heroina, dok je pretresom kuća, koje su Kalić i Ognjen N. koristili, nađen i kilogram marihuane. Sumnja se da su oni na tajnim lokacijama prepakivali drogu i preprodavali je po Beogradu preko svoje razgranate mreže saradnika i kurira - objašnjava izvor i dodaje da je Kalićeva grupa imala i svoje oznake za narkotike:

- Oduzeti heroin i marihuana bili su obeleženi zalepljenim kartama sa obe strane paketa. U pitanju je crvena desetka srce - dodaje izvor.

Inače, stric uhapšenog Čeda Kalića poznat je gotovo svim policijama u regionu, ali i Evropi.

- Policije u regionu su ga ranije označile kao najvećeg narko-dilera na Balkanu, zbog čega je i dobio nadimak balkanski Eskobar. Kalića je pratila i priča da je tokom dvehiljaditih bio ekskluzivni snabdevač drogom zemunskog klana i da je imao dobru saradnju sa ubijenim vođama "zemunaca" - Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem. Međutim, ove optužbe nikada nisu dokazane pred sudom - podseća izvor i dodaje da se Kalić posle akcije "Sablja", kada su ubijeni Spasojević i Luković, sklonio u Peć, upravo zbog poslovnih veza sa zemunskim klanom, kao i da je navodno sarađivao i sa Naserom Keljmendijem.

Kalić je izdržao četvorogodišnju zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog trgovine heroinom, a u Rožaje se vratio prošle godine.

#Droga

#Heroin

#Safet Kalić

'