AKTUELNO

Kada je uspeo da se otrgne, upravnik zgrade je utrčao u zgradu da potraži pomoć - niko od stanara nije hteo da mu otvori vrata!

Višemesečni konflikt između stanara zgrade u Raljskoj ulici 11 u Učiteljskom naselju i profesionalnog upravnika Milorada Nikolića eskalirao je u četvrtak kada je posle sastanka stambene zajednice rukovodilac višespratnice pretučen. Na njega je prema informacijama njegovih kolega, nasrnuo jedan vlasnik stana i njegov sin i tom prilikom mu naneo teške povrede u predelu oka.

Kako za beogradske medije kaže Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda, fizičkom nasrtaju na njegovog kolegu prethodio je sastanak na kome su se dogovarali o troškovima održavanja.

Međutim, ništa nije slutilo da će nakon toga Nikolić završiti u Urgentnom centru.

Kada se završio sastanak, Milorad se uputio ka parkingu - kaže Banovački. - S leđa su mu prišla dvojica iz zgrade i udarila ga. Kada je pao, počeli su da ga šutiraju i naneli mu ozbiljne povrede oka. On je sada u Urgentnom, a detalje incidenta naveo mi je u telefonskom razgovoru.

Kako navodi, kada je uspeo da se otrgne, utrčao je u zgradu da potraži pomoć.

- Niko od stanara nije hteo da mu otvori, a onda je naišao jedan komšija i pozvao policiju. Nakon toga je hospitalizovan i dao je iskaz, kao i njegovi napadači - objašnjava Banovački.

Stanari višespratnice u Raljskoj ulici 11 ističu da, iako nisu zadovoljni radom dosadašnjeg upravnika, njihova saradnja nije trebalo da se završi na ovaj način.

- Pre mesec dana stanaru iz prizemlja, koji je fizički nasrnuo na upravnika, zapušila se sudopera za vreme slave, po ko zna koji put - kaže jedna stanarka. - Iako su majstori dolazili u nekoliko navrata, problem nije rešen. Moguće da je to kap koja je prelila čašu, mada na sednici koja je održana pre incidenta, nije moglo da se nasluti da će doći do obračuna.

Kako objašnjava jedna od komšinica iz Raljske 11, sastanku je prisustvovalo desetak stanara, a posle skupa prikupili su potpise za raskid ugovora sa profesionalnim upravnikom Nikolićem.

- Jednogodišnji ugovor koji smo sklopili sa njim ističe za dva dana - kaže stanarka. - Tražićemo ili da nam firma za profesionalno upravljanje odredi novog upravnika ili ćemo ih menjati. S obzirom da mu je ovoliko malo ostalo do kraja mandata, nije trebalo da se ovako završi.

#stan

#tuča

#zgrada

'