AKTUELNO

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je policija na tragu osumnjičenom za trostrko ubistvo u Novom Sadu i da očekuje da će on brzo biti uhapšen.

- Ogromna tragedija koja se dogodila jutros u Novom Sadu je u potpunosti podigla policiju na noge. Mi smo angažovali sve jedinice, helikoptersku i Žandarmeriju, kao i Policijsku upravu Novi Sad i jedinicu Kriminalističke policije i došli do inicjalnih informacija vezanih za moguće kretanje izvršioca. Pratimo te informacije, sada se vrši pretraga terena i ja očekujem da će on relativno brzo biti u rukama policije - rekao je Stefanović novinarima u Novom Sadu.

On je istakao da je tragično kada se desi ubistvo poput jutrošnjeg i da se mora delovati preventivno.

- Zato i počinjemo od škole, gde sa decom razgovaramo o tome koliko je štetno svako nasilje. Moramo da ragzovaramo sa građanima, ljudi moraju da shvate da moramo da odustnemo do nasilja - poručio je ministar, koji je u Novom Sadu pristutvovao obeležavanju Međunarodnog dana nestale dece u organizaciji Fondacije Tijana Jurić.

Stefanović je rekao i da su rezultati sve bolji, te da je stanje u odnosnu na pre 10, pet ili dve godine popravljeno, s obzirom na novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, edukacije, ali da to još uvek nije dovoljno. Dodao je da očekuje i da će uz pomoć oštrijih zakonskih sankcija sud, onome za koga utvrdi da je počinio teško krivično delo, dosuditi tešku kaznu, kako bi se poslala poruka onima koji razmišljaju o takvom krivičnom delu, da se to ne isplati.

#Nebojša Stefanović

'