AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N .D. (1989) i A. Š. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Kako je saopštio beogradski MUP, sumnja se da su oni 17. aprila ove godine u Kaluđerici, u ranim jutarnjim satima, provalili u kuću sedamdesetdevetogodišnje žene koja tu živi sa ćerkom, i napali ih prilikom izvršenja krivičnog dela.

Oni su, pošto su nasilno ušli u kuću, oborili četrdesetšestogodišnju ćerku na pod i vezali je selotejp trakom, a potom je jedan od osumnjičenih vlasnicu kuće, koja je u tom trenutku izašla iz sobe, fizički odgurao u sobu i oborio na krevet.

Sumnja se da su sa kreveta uzeli torbu u kojoj se nalazilo 20.000 dinara, 105 evra, mobilni telefon i dokumenta, nakon čega su pobegli.

Policija je prilikom pretresa stana u kojem boravi osumnjičeni A. Š. pronašla i pištolj i protiv njega će biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu prozvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a potom će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

#Beograd

#Hapšenje

'