AKTUELNO

Nedeljko Grbović, šef obezbeđenja kluba "Nana", koji je optužen da je u decembru 2017. ubio navijača "Rada" Aleksandra Savkovića, juče je pred Višim sudom u Beogradu izjavio da želi da iznese novu odbranu u kojoj će reći istinu o ubistvu, jer je, prema njegovim rečima, ono što je pričao dosad bila laž.

Grbović je ranije, podsetimo, priznao da je pucao u Savkovića, ali je rekao da je to učinio jer se plašio za svoj život i život svog sina, koji je radio kao konobar u lokalu u vreme zločina.

- Dajte mi advokata po službenoj dužnosti, pa da vam ispričam kako je bilo, cela odbrana je lažna - rekao je Grbović sudiji Marini Anđelković, tvrdeći da ono što su on i ostali optuženi rekli ranije uopšte nije istina.

On je tražio od suda i da njegovog sina ne suočava sa drugim svedocima i oštećenima "jer je on dete koje ne zna da laže".

- On za nas nije vaš sin, nego svedok u postupku. Učesnik je u događaju, nije maloletnik. Pripazite na ponašanje i poštujte sve prisutne u sudnici. Vi se ljutite kao neko dete, a odrastao ste čovek - odgovorila je Grboviću sudija.

Podsetimo, u nedelju 17. decembra 2017. godine oko 5.20 ujutru, ispred beogradskog kluba "Nana" u ulici Koste Glavinića na Senjaku, ubijen je Aleksandar Savković (27), dok je Adija Isainović (29) teško ranjen.

Prema rečima momka koji je te večeri takođe bio u klubu, ubijeni je u Nani bio s još nekoliko prijatelja. U jednom momentu ušli su u verbalnu raspravu s momcima iz separea do, ali nakon koškanja, Savković je sa njima rešio nesuglasice.

Aleksandar Savković bio je navijač Rada. Bio je blizak prijatelj vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 13. oktobra prošle godine u blizini Centralnog zatvora u Beogradu.

#Suđenje

#Ubistvo

'