AKTUELNO

- Bio je u lokvi krvi. Ja nisam mogao da uđem, nisam mogao da gledam očev okrvavljen leš - kaže sin mučki ubijenog Đorđa.

Negotinska policija je nakon hapšenja nadničara Bekima Ajetija (39), zvanog Šiptar, otkrila da je on iz koristoljublja ubio penzionera Đorđa Pistolovića (82) u selu Dušanovac kod Negotina.

- Moj otac je živeo i radio u Beču i tamo je stekao penziju. Mesečno je primao 1.500 evra. Na svaka tri meseca odlazio je u austrijsku prestonicu po novac, a poslednji put je tamo bio pre 15 dana i vratio se s tim parama. Iako meštani pričaju da je kod sebe imao 10.000 evra i da je to motiv zločina, mislim da moj otac kod sebe nije imao tolike pare, ali nikad se ne zna. Svakako sam u šoku i veoma mi je teško - kaže za Tomislav Pistolović, sin ubijenog starca.

Potreseni sin ispričao je da su ga komšije iz sela pozvale i rekle mu da od Đurđevdana nisu videle Đorđa.

- Inače živim u Beču. Čim su mi rekli da mi danima nigde nema oca, počeo sam da ga zovem telefonom, ali on se nije javljao. Zbog toga sam sa starijim sinom došao u Dušanovac. Kucao sam na očeva vrata i dozivao ga, ali njega nije bilo da otvori. Bilo mi je sve sumnjivo i pozvao sam policiju da razvale vrata - priča Tomislav i nastavlja:

Policajci su zatekli mog oca mrtvog u sobi. Bio je u lokvi krvi. Ja nisam mogao da uđem, nisam mogao da gledam očev okrvavljen leš.

Ubrzo se ispostavilo da je nesrećnog Đorđa ubio čovek koji je kod njega često radio za dnevnicu.

- Bekim je poslednjih godinu dana nadničio u našem selu. Svima je pričao da je sam i siromašan. Bilo nam je žao tog čoveka, jer je delovao kao neko ko zaista ima tužnu životnu priču, zato smo ga i puštali u svoje kuće i dvorišta. Kod Đorđa je više puta za novac cepao drva i slagao ih u dvorištu. Međutim, njih dvojica su znala i da se posvađaju, pa smo policiji ukazali na njega kao mogućeg ubicu - ispričale su komšije.

Policija je u petak pronašla Ajetija u selu i on je odmah priznao zločin.

- Ispričao je da je starca dva puta sekirom udario u glavu koju je posle sakrio u grmlje, nedaleko od žrtvine kuće - kaže izvor.

#Ubistvo

'