AKTUELNO

Mobilni supruga ubijene pevačice Jelene Marjanović u trenutku zločina mogao je regularno da izgubi signal ili da slučajno bude prebačen na neki drugi rešim rada u kom nije vidljiv baznim stanicama.

Advokatski tim Zorana Marjanovića, jedninog osumnjičenog za ubistvo supruge i pevačice  Jelene Marjanović, smatra da su klimave tvrdnje tužilaštva da je on namerno isključio telefon u vreme zločina, kao i da postoje realni razlozi zašto telefon u to vreme nije bio vidljiv baznim stanicama operatera.

Avokat Stefan Jokić se osvrnuo i na Zoranov telefon prokomentarisao je telefon Zorana Marjanovića.

- Iz prepiske s mobilnim operaterom vidi se da ne postoji paravan "log off", odnosno komanda za isključivanje telefona. To može da znači i da Zoran nije namerno ugasio telefon, već da je on bio na nekom posebnom modu, odnosno režimu rada - objasnio je Jokić.

On je pojasnio da je telefon slučajno mogao da se nađe na takozvanom sigurnosnom modu, kao i onom sigurnosnom modu koji se postavlja u vreme putovanja avionom.

- Takođe, ne može da se isključi mogućnost da je telefon izgubio signal, što se svakodnevno događa svim korisnicima - kazao je Jokić.

Drugi Marjanovićev branilac, advokat Nikoola Dumnić, kazao je da se sve vreme pravi fama oko priče sa telefonima, a da za to ne postoji objašnjenje.

- Tužilac hoće da kaže da je Zoran ugasio telefon na početku nasipa, a upalio ga gotovo na mestu gde je pronađeno telo - rekao je Dumnić.

Advokati su se složili da je bilo moguće utvrditi čiji su sve telefoni bili na nasipu u tom momentu, ali da uprkos naredbi Apelacionog suda, to nije urađeno.

- Utvrdilo bi se ko su korisnici koji su u tom trenutku bili tu, ali to nije urađeno. Mi ćemo insistirati na tome u odgovoru na optužnicu, ali i da se postupak obustavi zbog nedostatka dokaza, što smo više puta predlagali - kazali su advokati.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'