AKTUELNO

Iako je u Trebinju danas padala kiša, u trenutku kada je kovčeg sa Markovim telom iznesen iz gradske kapele pojavilo se sunce, koga su ubrzo ponovo zaklonili crni oblaci.

Jecaji, tuga, bol prolamali su se danas poslepodne ispred trebinjske gradske kapele odakle je na poslednji počinak ispraćen Marko Anđelić (32), koji je samo nekoliko sati nakon venčanja poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći, dok je razvozio goste sa svadbe.

Markovi roditelji, brat, sestra i supruga Marija, kao i veliki broj rodbine i prijatelja, ispratili su nastradalog mladića na večni počinak u selo Gornje Vrbno kod Trebinja, odakle je Markova porodica.

– Ne mogu da verujem da ispraćam kolegu. Prošle sedmice smo se radovali zajedničkom životu Marka i Marije, a sad ga mi, njegove kolege, ali i njegova Marija, roditelji, brat, sestra kumovi, prijatelji ispraćamo. Ovo je neverovatno, šta život i sudbina urade čoveku. Radovao se zajedničkom životu sa Marijom, svadbi u rodnom kraju. Svi smo u šoku i neverici – rekao je za Srpskainfo Markov kolega iz Beograda.

Podsetimo, Marko Anđelić poginuo je u noći između subote i nedelje u naselju Mokri dolovi, dok je razvozio prijatelje sa svadbe.

Nesrećni mladić je automobilom „alfa romeo“ izletio s puta i udario u stenu, a u udesu su dve osobe teže, a dve lakše povređene. Niko od povređenih nije životno ugrožen.

Svadba koja je tragično okončana, u subotu je oranizovana u motelu na izlazu iz grada prema Dubrovniku, a mladoženja je pošao da odveze prijatelje u drugi motel, u blizini mesta nesreće, gde su bili smešteni.

Njegova tek venčana supruga Marija Jovanović, vajarka iz Beograda, krenula je u drugom automobilu, jer u Markovo auto nije mogla da sedne njena prijateljica, i prema nezvaničnim saznanjima Srpskainfo, naišla na tragediju.

– Bili smo na toj svadbi. Neverovatno je koliko su bili veseli, a svadba pristojna, nije bio nijedan problem, a niko od gostiju nije bio pijan. Ne možemo da verujemo šta se desilo našem Marku. Za nekoliko sati od venčanja do smrti, kakva je to zla sudbina – rekla je jedna od zvanica na svadbi, piše Srpskainfo.

Prema saznanjima Srpskainfo, Marko i Marija su duže u vezi, a Marija je i ranije dolazila u Trebinje. U januaru su u ovom gradu zajedno bili na Markovoj slavi.

#Sahrana

'