separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

VELIKA AKCIJA BIA I MUP: Privedeni špediter, direktori i službenik ministarstva zbog krivičnog dela trgovina uticajem


U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, rečeno je u BIA.


Uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša i vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Kako je navedeno, oni su protivpravno zahtevali od nevladine organizacije "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj. 

Posle lišavanja slobode pomenutih lica, pristupiće se zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilu fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo, kažu u BIA. Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti