AKTUELNO

Policija je pretražila svaki pedalj grada - a onda shvatila da im je krivac pred očima.

Dosadašnja istraga o paljenju imovine vranjskog građevinskog preduzeća "5 D" dovela je do imena Miloša Milovanovića (31), zvanog Glavča.

Kako mediji saznaju, istražni organi tragaju za Milovanovićem, za kojeg postoje indicije da je naručilac ovog piromanskog čina, koji je dva dana pre incidenta napustio zemlju.

Policija je u istrazi do sada privela i saslušala oko stotinak osoba za koje se sumnja da mogu biti povezani sa paljenjem mašina i magacina u vlasništvu firme "5 D". Vlasnik Dalibor Ugričić je pre događaja dobijao preko raznoraznih posrednika poruke i tako su se i na radaru policije našli i vlasnici konkurentskih firmi u građevinskim poslovima. Jedna od njih je i "Miloš prevoz", u vlasništvu Milovanovića - kaže izvor blizak istrazi.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti

Češljajući svaki pedalj Vranja u potrazi za izvršiteljima, policajci su utvrdili i da je Milovanović otputovao iz Srbije uoči samog 15. aprila, kada je sproveden vandalski čin u krugu firme “5 D”. Da su na pravom tragu, postalo je još jasnije kada je desetak Milovanovićevih bliskih saradnika i prijatelja odbilo poligrafsko testiranje.

Podsećanja radi, napad na preduzeće "5 D" iz Panevalje dogodio se sredinom aprila oko dva sata ujutru.

Trojica maskiranih napadača tada su upali na gradilište i, kao po filmskom scenariju, vezali čuvara, prislonili mu pištolj na glavu, a onda skoro čitav sat benzinom polivali kamione, građevinske mašine, kancelarije, magacine, asfaltnu bazu.

Od požara je izgorela imovina Ugričića vredna najmanje 600.000 evra i tako praktično uništena firma u kojoj je bilo zaposleno 70 radnika.

Pročitajte još: UŽASAN SNIMAK IZ PANČEVA! Pogledajte kako se zapalio automobil posle sudara! Strašno!

#Kamion

#Policija

#Požar

#Vranje

'