AKTUELNO

Crnogorska policija nedavno otkrila da je Veselin Vukotić bio prisutan kada je pucano na Tamaru Zvicer, za šta je osumnjičen njegov sin Jovan, koji se nalazi u zatvoru u Srbiji.

Istraga koju je crnogorska policija povela preksinoć zbog ubistva Veselina Veska Vukotića, oca navodnih vođa „škaljarskog“ klana Jovana i Igora Vukotića, zasad ide u dva pravca, a sumnja se da je on likvidiran iz osvete.

Foto: Privatna arhiva/Instagram

Podsetimo, Vukotić je ubijen u subotu uveče u sačekuši ispred apartmana u Dobroti kod Kotora, a sumnja se da je u njega hice iz automatskog oružja ispalio muškarac sa kačketom na glavi, koji je imao saučesnika. Vukotić je nakon pucnjave prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Nedavno otkriće

- Policija je tek nedavno otkrila da je ubijeni Vukotić bio u kolima sa sinom Jovanom, kada je on, navodno, pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, vođe suparničkog „kavačkog klana“. Navodno, napad se dogodio u maju 2016. godine, kada je, kako se sumnja, Jovica „audijem“ preprečio put Tamari Zvicer, koja je bila u kolima s maloletnom ćerkom, i pucao je na nju. Na svu sreću, meci nisu pogodili ni njen auto, već vozilo koje je bilo parkirano u blizini - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da je krivična prijava zbog ovog incidenta protiv Jovice Vukotića podneta u martu ove godine.

Drugi pravac istrage ide se ka osveti zbog ubistva navodnog pripadnika „kavačkog klana“ Vladimira Roganovića u Beču.

- Bezbednosne službe navode da je Vladimir Roganović bio visokopozicionirani član „kavačkog klana“. On je ubijen desetak dana po izlasku sa robije i to dok se nalazio u Beču. Sumnja se da je njegovo ubistvo izazvalo gnev kod „kavčana“, koji su odlučili da se „škaljarcima“ osvete na najbrutalniji mogući način - ubistvom oca njihovih vođa - kazao je naš sagovornik.

On dodaje da je ubica znao Vukotićeve navike i kretanje, kao i da za sobom nije ostavio tragove.

Poternice

Da podsetimo, Vukotićeve sinove Jovana i Igora bezbednosne službe označile su kao vođe „škaljarskog klana“. Igor je navodno u bekstvu, dok se Jovica nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji, nakon što je prošle godine uhapšen u turskom letovalištu sa falsifikovanim pasošem. Kako navode crnogorski mediji, policija Crne Gore braću Vukotić traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika „kavačkog klana“, Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a Igora traže i zbog postupka koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.

#Ubistvo

#Veselin Vukotić

'