AKTUELNO

Trojica maskiranih napadača uperili su pištolj u glavu čuvaru firme 5D, pa zapalili devet kamiona, dve građevinske mašine i deo asfaltne baze. Sumnja se da je vlasnike firme napala konkurencija.

Trojica maskiranih napadača preksinoć su vezala čuvara građevinske firme 5D u selu Prevalac kod Vranja i zapalila devet kamiona, kompletnu mehanizaciju i deo asfaltne baze! Šteta se procenjuje na preko 500.000 evra, a vlasnici firme, porodica Ugrčić, ne znaju ko bi želeo da im naudi.

Policija ispituje mogućnost da je vozila i mašine uništio neko iz konkurencije jer je preduzeće 5D radilo unosne poslove na izgradnji autoputa.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti

Izvor iz istrage kaže da je mafijaški napad izveden oko dva sata iza ponoći. Trojica napadača su vezala noćnog čuvara, jedan od njih mu je uperio pištolj u glavu, a druga dvojica su redom uništavali mašine i kamione.

- Pobacali su Molotovljeve koktele po kamionima i mašinama, a neke su polili benzinom i zapalili. Celokupna mehanizacija je u potpunosti izgorela. Vlasnici firme 5D izjavili su da ne sumnjaju ni na koga. Istragom će se utvrditi da li je u pitanju opomena zbog nekakvog duga ili je neko od konkurencije naručio napad, što je verovatniji scenario - priča naš izvor.

Reč je, inače, o porodičnoj firmi Ugrčića, koji su devedesetih izbegli iz Hrvatske i započeli posao u građevinarstvu u vranjskom kraju. Počeli su od nule, a završili sa 70 zaposlenih radnika.

Sonja Ugrčić, snaja osnivača firme, koja radi i kao portparol, ističe da su svi u porodici godinama radili vredno i pošteno i da su dobijali poslove na tenderima pod poštenim uslovima.

- Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i isporučili. Dobili smo sve moguće pohvale od stranih izvođača sa raznih deonica, od Španaca, Bugara i drugih. Sada sve moramo iz početka - priča očajna Sonja.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti

Počeće od nule

Ona kaže da su preksinoć oko dva sata primetili plamen jer žive na oko kilometar od baze preduzeća u kom se nalaze mašine i kamioni.

- Moj muž je bos istrčao iz kuće i gasio požar sa nekim radnicima, koji su dotrčali, ali uzalud. Sve je uništeno... Moj četvorogodišnji sin je video sav taj užas. Pitao me je: "Mama, šta ćemo sad?" Rekla sam mu: "Sine, da smo živi i zdravi, verovatno će i tvoj otac morati da počne od nule kao i njegov". Mi zaista ne znamo ko bi želeo da nam naudi. Nikome se nismo zamerili, apsolutno nikom... Celo jutro nas zovu prijatelji sa svih strana, svi su u šoku - priča Ugrčićeva.

Inače, firma 5D specijalizovana je za poslove niskogradnje i rušenje objekata. Učestvovala je u izgradnji brana "Prvonek" i "Goč" za vodosnabdevanje Vranja i Vrnjačke Banje, zatim u rušenju objekata za "Britiš ameriken tobako" u Vranju, "Holcim grup" u Novom Popovcu, "Filip Moris" u Nišu i bolnice u tom gradu. Takođe, firma je učestvovala u izgradnji puteva, kanalizacije i vodovoda na više lokacija, mahom u južnoj Srbiji.

Naložen uviđaj, firma osigurana

U policiji kažu da su vatrogasne jedinice izašle na teren odmah po dojavi i da je požar ugašen u najkraćem mogućem roku. O svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, koje je naložilo uviđaj. Prema nezvaničnim saznanjima, preduzeće 5D je bilo osigurano.

#Požar

#Vranje

#firma

'