AKTUELNO

Neraščišćeni odnos u vezi trgovine narkoticima, tačnije krađa kokaina koji su Srbi u Južnoafričkoj republici navodno ukrali bugarskoj mafiji, mogao bi da bude motiv ubistva Ivana Đorđevića (59) u Johanezburgu.

Jedan od najbližih ljudi ubijenog Đorđevića navodno je ukrao 20 kilograma kokaina od Đorđevićevih bugarskih saradnika nakon čega je počeo krvavi rat te dve kriminalne grupe na prostorima Južnoafričke republike, preneli su srpski mediji pozivajući se na neimenovane izvore iz policije.

- Policija veruje da je motiv i ove, kao i prethodnih profesionalno obavljenih likvidacija, neraščišćen odnos u vezi sa trgovinom narkoticima. Srpski kriminalci navodno su glavni distributeri droge u JAR i godinama su blisko sarađivali sa bugarskom mafijom. Međutim, rat u kom su ubijeni naši državljani počeo je kada je jedan od Đorđevićevih saradnika od Bugara ukrao 20 kilograma kokaina - otkriva Kurirov izvor.

Bugari su potom krenuli u krvavu osvetu.

Tako je Đorđević već jednom ranjen, 2017. godine dok je sedeo u svom automobilu, ali je nekim čudom preživeo atentat. Od samog starta bilo je jasno da je reč o pokušaju likvidacije, jer je u njegovom automobilu pronađen laptop i velika količina novca.

Iz tog krvavog obračuna zaradio je ožiljak na vilici i strah, zbog čega se od tada vozio isključivo blindiranom automobilu.

Prema inforamcijama koje je isti izvor naveo, i Đorđevićev saradnik zbog kog je sve počelo takođe je jednom prilikom ranjen, a zbog njegovog čina došlo je do konflikta i u srpskom podzemlju.

Zapaljen automobil pucača

Podsetimo, Đorđević je ubijen u sačekuši u luksuznom stambenom kompleku u kom je živeo. Maskirani napadači su u njega i njegov automobil ispalili 26 hitaca, a Đorđević je i usled kiše metaka pokušao da pobegne. Ipak, napadači su ga stigli.

Ubrzo je policiji javljeno da je na jednoj njivi udaljenoj oko dva kilometara pronađen zapaljen automobil marke BMW koji odgovara onom u kom su bili napadači, zbog čega se sumnja da su na taj način pokušali da zavaraju trag.

#Kokain

'