AKTUELNO

Ivan Đorđević upucan je u Johanezburgu dok je izlazio iz blindiranog vozila i on je šesti državljanin naše zemlje koji je stradao u obračunima kriminalaca u poslednjih godinu dana.

Još jedan mafijaški obračun u Južnoafričkoj Republici dogodio se juče usred bela dana. Ivan Đorđević (59) za koga južnoafričke vlasti predpostavljaju da je Srbin ubijen je u utorak u prepodnevnim satima u stambenom kompleksu Highburi u Brainstonu kod Johanezburga.

Prema izjavama očevidaca, žrtvi su prišla dva masikrana muškarca dok je izlazio iz vozila i iz automatskih pušaka "R4" otvorili na njega vatru i usmrtili ga.

Jedan od svedoka za južnoafričke medije je rekao da je čuo pucnjavu oko 11.30 sati. Njemu je radnik obezbeđenja rekao da je neko ubijen u kompleksu i dok su stigli žrtva je već bila mrtva. Takođe on je ispričao i da je žrtva pokušala da pobegne i da je hicem pogođena u glavu.

Žena koja je takođe čula pucnjavu rekla je novinarima da ne zna ime preminulog, ali jedino što zna da je on Srbin. Ono što je za sad poznato, obezbeđenje je reklo istražiteljima da su u dva maskirana muškarca sa BMW-om ušli u stambeni kompleks pre nego što su otvorili vatru na žrtvu.

Posle likvidacije, napadači su se udaljili i odvezli BMW do obližnjeg polja, gde je automobil zapaljen.

Ko je Ivan Đorđević

Đorđević je u septembru 2017. godine teško ranjen. On je tada izrešetan u automobilu "tojota"koju je parkirao blizu jednog restorana, ali je taj napad čudom preživeo. Đorđević se dovodio u vezu sa ratom dva zaraćena srpska klana u JAR , pa se sumnja da je i ta pucnjava bila povezana sa tim, preneo je Kurir.

Lekari su Đorđevića zatekli kako leži na parkingu kvarta u kome je inače živeo. Motiv ubistva je sada nepoznat, a deluje kao da je likvidacija urađena profesionalno, prenose lokalni mediji. Kod njega su, navodni, nađena dokumenta na ime Ivan Lazarević.

Pročitajte još: JOŠ JEDAN SRBIN UBIJEN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Detalji likvidacije LEDE KRV U ŽILAMA!

Ubijeni u Južnoafričkoj republici

Nepoznati Srbin

Sredinom oktobra mediji su preneli da je na benzinskoj pumpi u naselju Rivonija na benzinskoj pumpi pucano na Srbina (49), koji je u automobilu tom prilikom bio sam. On je dva puta upucan u ruku i odveden u bolnicu.

Đorđe Mihaljević - trgovac dijamantima, ubijen u septembru prošle godine u naselju Bedfordvju u Johanezburgu kada se njegov automobil zaustavio na semaforu. Dvojica napadača na motoru prišli su njegovom automobilu i osuli paljbu. Ispao je iz kola i preminuo na licu mesta.

Foto: Facebook

U Južnoj Africi Mihaljević je bio poznat kao Holivudski Džordž. Bio je oženjen bivšom mis Bugarske Natalijom Gurkovom. Lokalni mediji preneli su da je njegovo ubistvo bio obračun oko posla koji je krenuo naopako.

Milan Đuričić Miki - ubica Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je 24. aprila prošle godine u Johanezburgu. Napadači su na njega pucali u trenutku dok je stajao na crvenom svetlu na semaforu.

Foto: Facebook

Inače, kako su preneli južnoafrički mediji, policija istražuje i da li je ubistvo Đuričića povezano sa smrću agenta Gorgija - Gorga Darmanovića ubijenog u Beogradu.

Darko Kulić - ubijen je u julu prošle godine u Johanezburgu, u istom delu grada u kojem je ubijen i Milan Đurićić Miki. Posle likvidacije spekulisalo se da je likvidiran jer je znao ko je ubio Mikija Đuričića, a navodno je imao veze i sa ubistvom Gorgija - Gorga Darmanovića.

Nakon ubistva Kulića mediji su pisali i da upravo Kulić stoji iza ubistva Gorgije - Gorga Darmanovića, poznatog po sukobu sa režimom predsednika ove zemlje Džejkoba Zume, ubijenog u maju u Beogradu. Južnoafrički mediji otkrili su takođe i da je Kulić povezan sa Đorđem Mihaljevićem, štaviše, da mu je bio blizak prijatelj.

Gorgija - Gorg Darmanović - dvostruki agent iz JAR, ubijen je u maju prošle godine na Novom Beogradu, a navodno se dovodio u vezu s podzemljem te države. Spekulisalo se da je bio dobar prijatelj s Gavrićem i Đuričićem.

#Johanes Han

#Mafija

#Srbin

#Ubistvo

'