AKTUELNO

On će biti sahranjen danas.

Niko u komšiluku juče nije znao zašto je Zdravko odlučio da se spusti u šaht i pogleda vodomer.

Penzioner Zdravko Rakić (68) poginuo je u nezapamćenoj nesreći, kad ga je ispred kuće u Sevojnu automobilom "golf" pregazila ćerka V. Đ. (41) dok je izlazio iz šahta.

- Tragedija se desila pre podne, dok se porodica Rakić spremala da krene na obližnje groblje na Valovcu, gde je trebalo da se okupe i obeleže 40 dana od smrti Zdravkovog brata blizanca Boška - kaže sagovornik.

Gledao vodomer

Niko u komšiluku juče nije znao otkud je Zdravko odlučio da se spusti u šaht i pogleda vodomer.

Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

- U trenutku kad je izlazio iz šahta, koji se nalazi pred samom Zdravkovom kućom, iz uske ulice koja je na desetak metara od njegove kuće, kroz nepreglednu krivinu, na desnu stranu skrenula je kolima njegova ćerka, koja se vraćala iz naselja, i naletela pravo na oca. Nije bilo šanse da ga vidi, jer je tu skretanje pod uglom od 90 stepeni - kaže komšija i dodaje da je nesrećni Zdravko najverovatnije promolio glavu iz rupe kad su kola bila vrlo blizu njega.

- Nije nam jasno kako nije čuo da nailaze kola. Možda je i čuo, ali je pomislio da kola prolaze ulicom pored i ne skreću u njihovu uličicu - pričaju komšije.

Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Nakon što je V. Đ. pregazila oca, Hitna pomoć i policija su brzo reagovale i odmah došle na mesto nesreće. - S veoma teškim povredama, opasnim po život, dovezen je u Opštu bolnicu u Užicu. Lekari su učinili sve da ga spasu, ali, nažalost, nisu uspeli. Desetak sati posle udesa, on je preminuo - kaže izvor.

#Otac

#Smrt

#ćerka

'