AKTUELNO

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od direktora OŠ "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izveštaja o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta.

Andrea Mitrović iz Ripnja tvrdi da su njegovog sina P. M. (10), učenika četvrtog razreda OŠ "Karađorđe" na Voždovcu, dvojica vršnjaka iz odeljenja najpre vređala, a potom silovala motkom u dvorištu škole, sve vreme snimajući stravične scene zlostavljanja.

Oni su te stravične scene, navodno, snimali telefonom.

Foto: Privatna arhiva

Zgroženi otac kaže za Kurir da se zločin dogodio 4. marta oko 17 sati, kad su đaci izašli iz škole.

- Moj sin se tog dana vratio kući pocepan i prljav. Primetio sam veliku rupu na njegovim pantalonama i pitao sam ga šta se desilo. Prvo nije imao hrabrosti da mi kaže, ali sam ubrzo ugledao rane koje je imao na analnom otvoru. "Tata, dečaci su me maltretirali u školi", bilo je prvo što mi je rekao, a zatim je otkrio detalje koje bih voleo da zaboravim - priča kroz suze Mitrović.

Prema njegovim rečima, dvojica učenika su njegovog sina nazivala pogrdnim imenima, udarala, bacala u blato, a potom silovala motkom.

Foto: Privatna arhiva

- Odvukli su ga iza škole i tu je počeo psihički i fizički teror. Uvrede su odjekivale parkom, a zatim je jedan od njih uzeo drvo i počeo divljački da ga gura u analni otvor mog sina. Dete je vrištalo i dozivalo pomoć, a đaci su svirepo zlostavljanje snimali mobilnim telefonima. Jedan se grohotom smejao, a drugi je ispuštao krike koji su podsećali na lavež besnog psa. Moj sin je, prepričavajući strašne i bolne scene, plakao, a ja sam se trudio da zadržim suze - priseća se potreseni otac.

Foto: Privatna arhiva

- Razgovarao sam s direktorom i on me je posavetovao da slučaj ne prijavljujem policiji. Rekao mi je da će on da kontaktira s roditeljima i da će se postarati da se ovo više ne ponovi. Međutim, dve nedelje kasnije, i dalje ništa nije preduzeto, nikakav razgovor nije zakazan - kaže Mitrović.

Kako je ispričao otac dečaka, direktor škole mu je rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavestiti roditelje i preduzeti odgovarajuće mere.

Međutim, Milan Žegarac, direktor OŠ "Karađorđe", kaže da se incident nije dogodio kao što ga je Mitrović opisao.

- Nije bilo baš tako, ali je ceo slučaj u proceduri. Kontaktirali smo s roditeljima tih učenika i sada se ispituje šta se tačno tog dana dogodilo. Trenutno ne mogu ništa više od toga da vam kažem - navodi direktor škole.

Uplašeni za sina Muče ga noćne more

Andrea Mitrović kaže da se njegov sin nakon zločina promenio i da retko razgovara sa članovima porodice. - Povučen je i jedva govori. Često ustaje iz kreveta jer ga muče noćne more. Plašimo se da se njegovo stanje ne pogorša. Mog sina đaci uznemiravaju još od prvog razreda. I ranije su ga tukli, pa je dolazio kući sa ranama na glavi, prljav i uplakan. Pre nekoliko godina štampali smo i majice sa natpisom "Stop vršnjačkom nasilju - kako bismo zaštitili decu - priča otac zlostavljanog dečaka.

#Silovanje

'