AKTUELNO

Prema rečima veštaka, starost tragova krvi je nemoguće precizno utvrditi.

Veštačenje traga krvi pronađene na zadnjem sedištu auta koji su vozili Marjanovići u vreme ubistva pokazalo je da je ona pripadala upravo Jeleni Marjanović.

Ovo je inače bio i poslednji od pet dokaza koji su dodatno veštačeni po nalogu suda.

Kako mediji saznaju, tužilac će narednih dana doneti odluku da li će ponovo uzeti izjavu od Jane, maloletne ćerke Zorana i Jelene Marjanović. Nakon toga očekuje se podizanje optužnice.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Inače, krajem prošle nedelje u tužilaštvo je stiglo i veštačenje krvi ubijene žene.

- Veštak je utvrdio da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Reč je o kapljičastom tragu koji je dospeo na to mesto ili prskanjem iz rane ili odbačajem s okrvavljenog predmeta, odnosno dela tela. Trag je bio malih dimenzija, svega par milimetara, ali po intenzitetu predstavlja jači trag krvi koji je prilikom nastanka morao biti vidljiv - stoji u veštačenju.

VEŠTAČENJE 1 - DNK TRAG

Veštačenje ogrebotine na ruci Zorana Marjanovića pokazalo je da na njoj nema DNK njegove ubijene supruge, što ne znači da se ona nije borila sa osumnjičenim.VEŠTAČENJE 2 - ZORANOV TELEFONVeštačenje mobilnog telefona koji je koristio Zoran Marjanović pokazalo je da je u vreme zločina, koji se prema mišljenju tužilaštva dogodio između 16.56 i 17.04 sati, bio isključen.VEŠTAČENJE 3 - KAMERE SA NASIPAVeštačenje dva snimka sa kuće porodice Jahović u Borči pokazalo je da se na njima vide muškarac sa detetom (Zoran sa Janom) i biciklista u vreme ubistva Jelene Marjanović. VEŠTAČENJE 4 - SVEDOK BICIKLISTA"Između dva žbuna na nasipu oko 17.10 sati video sam muškarca i ženu da se spuštaju niz nasip", rekao je u tužilaštvu biciklista M. R. koji je, po svemu sudeći, ključni svedok u slučaju ubijene pevačice.

Prema rečima veštaka, starost tragova krvi je nemoguće precizno utvrditi.

- Od trenutka nastanka do trenutka kada su ga forenzičari pokupili, trag je većim delom bio uklonjen. Što se tiče starosti traga, imajući u vidu njegovu veličinu i intenzitet, može se pretpostaviti da je on relativno svež. Prilikom utvrđivanja da li je reč o krvi ili ne, korišten je rastvor „luminolom“ - stoji u zaključku.

Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno beživotno telo nađeno je dan kasnije. Skoro godinu i po trajala je istraga pre nego što je u ovom slučaju uhapšen njen suprug Zoran Marjanović kao osumnjičeni za ubistvo. On je uhapšen 15. septembra 2017. godine i u pritvoru je proveo skoro deset meseci.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Protiv Marjanovića Viši sud je u razmaku od samo četiri meseca, podigao dve optužnice za teško ubistvo supruge - prvu u februaru 2018, a drugu u junu.

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'