AKTUELNO

Đorđe Lacković (24) iz sela Klenje kod Bogatića koji se sumnjiči da je pretukao svoju devojku Ivanu Filipović (22) je zatražio od zatvorskih vlasti da ga smeste u samicu jer se boji za svoju bezbednost.

Kako tvrde izvori Đorđe je odmah nakon što je smešten "iza rešetaka" od drugih zatvorenika dobio pretnje da će ga "ubiti od batina".

U pritvoru se odmah nakon njegovog dolaska pročulo da je u iznajmljenom stanu u Novom Sadu, devojci motkom polomio rebra, probio joj plućnu maramicu, nožem joj unakazio butine... a sve zbog sumnje da ga ona vara.

Sada se uplašio, jer je upoznat da zatvorenici ne praštaju nasilnicima nad ženama i odmah po određivanju pritvora, zatražio je od zatvorske uprave da bude smešten u samicu. Lacković je i na svom fejsbuk profilu dobio mnogo pretnji, nakon čega mu je fejsbuk profil ugašen.

Neke od pretnji koje je dobio bile su da ga treba "štapovima izlomiti kao majmuna" ili da "se nadaju da će ga izlomiti od batina".

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Psihijatar dr. Dijana Lazić Pukaš kaže da je Lacković uživao u mučenju svoje žrtve, kao i da je on poremećena ličnost. Dodaje da psihopate znaju da je mučenje žrtve zabranjeno, ali da uživaju u tome.

- Sitnica može da ga izbaci iz takta i da iz njega pokulja nezadovoljstvo koje se skupljalo godinama. Ovaj mladić je slabić i kukvica, jer je digao ruku na svoju devojku. O kakvoj se ličnosti radi, pokazuje i činjenica da je posle mučenja i prebijanja nesrećne devojke otišao da vozi službeni kombi, da ne bi dobio otkaz. To dovoljno govori da može razlikovati šta je dozvoljeno, a šta nije - ističe doktorka Pukaš.

Zatim dodaje da je devojku tretirao kao robinju, da se vratio da je dokrajči.

- Sama činjenica da su nesrećnu devojku roditelji upozoravali da se vrati kući, a drugarica joj je predlagala da se preseli kod nje, znači da je Ivana bila u strahu i da nije smela da ga ostavi. Preživela je veliku traumu i teško da će se ikada oporaviti. Naučiće da živi s tim, trauma će vremenom bledeti, ali je nikada neće zaboraviti - zaključuje doktorka.

Prema navodima iz istrage Lacković je Ivanu i ranije maltretirao, bio je patološki ljubomoran i devojci je pretio da će joj ubiti brata i golim rukama iščupati matericu, ako ga ostavi.

- Zvao joj je na svakih 10 minuta, čak je išao toliko daleko da kada bi otišla kod frizera ili da sređuje nokte, zvao da proveri da neki muškarac nije u njenoj blizini - priča Ivanina drugarica.

Nesrećna Ivana Filipović juče je otpuštena sa Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Mitrovici, na kućno lečenje. U bolnici je provela šest dana.

#Nasilje

#Novi Sad

'