separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

REKORDNA ZAPLENA MARIHUANE - 1,1 tona na prelazu Gradina (FOTO)


U neposrednoj blizini izlaza graničnog prelaza Gradina upravo je sprečen pokušaj krijumčarenja impozantne količine marihuane, teške oko 1,1 tonu.


Pomenuta količina droge najveća je količina ikada zaplenjena u jednom mahu na našim graničnim prelazima. Akcija je uspešno okončana zahvaljujući saradnji MUP-a, Uprave carina i Bezbednosno-informativne agencije.

Autor: Pink.rs

Droga je otkrivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina na parkingu Motela „KING“ započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka. 

Autor: Pink.rs

Taktika krijumčara bila je da pričekaju na parkingu zbog pojačane kontrole koja se sprovodi usled permanentnog uništavanja lokatora. To im međutim nije pošlo za rukom, jer su ih carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza. 

Autor: Pink.rs

Tokom kontrole primećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi sa njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane. Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi Terminal – Gradina od strane pripadnika SBPOK iz Beograda i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge. 

Autor: Pink.rs

U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samoljepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma. U drugom kamionu novosadskih registarskih oznaka takođe se nalazio tovar od 56 paketa marihuane težak oko 300 kilograma.

Autor: Pink.rs

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti