AKTUELNO

Ljudska lobanja, kosti, delovi garderobe i lična dokumentacija na ime Tomislava Golubovića (88) iz Niša čiji je nestanak prijavljen krajem decembra prošle godine pronađeni su 8. marta u napuštenom vinogradu kod spomenika Čegar.

Nezvanično se pretpostavlja da je u pitanju nestali čovek, kome se izgubio svaki trag 28. decembra prošle godine nakon što je izašao iz svog stana u Ulici 7. jula, ali će zvanično identitet nastradalog biti potvrđen tek nakon završene procedure u Zavodu za sudsku medicinu.

Takođe, obdukcijom će biti utvrđen i uzrok smrti, mada za sada ništa ne ukazuje da je smrt nasilna, pogotovo što je pronađen i sav novac koji je nestali čovek odneo sa sobom po izlasku iz kuće.

Ljudske ostatke pronašao je Sava Jocić (82) kada je u petak krenuo da reže vinograd.

- Na pola posla, rešio sam da napravim pauzu i pojedem jabuku. Samo što sam seo, video sam jednu novčanicu od 1.000 dinara i jaknu pored nje. Kada sam pomerio jaknu ugledao sam - lobanju! Nije mi ni na kraj pameti bilo da je ljudska lobanja ali onda sam pored nje ugledao veštačku vilicu pa sam shvatio da se radi o ljudskim ostacima. Pozvao sam unuka koji je obavestio policiju. Nisam se uplašio, ja sam lovac ali mi je bilo neprijatno. Šokirao sam se, jeo sam jabuku na dva metra od mrtvog čoveka - kaže Jocić.

U obližnjem šljivaku, desetak metara od lobanje, nađene su i kosti kao i delovi garderobe. Nađena je i zdravstvena knjižica, platna kartica i druga lična dokumentacija, a nezvanično se saznaje da je pronađen i skoro sav novac koji je nestali čovek poneo iz kuće prilikom odlaska. Nije isključeno da je čovek umro prirodnom smrću a da su potom životinje raznele kosti po okolini. Ipak, zvanično utvrđivanje identiteta i uzroka smrti biće poznato tek pošto obduceni niškog Zavoda za sudsku medicinu završe rad.

U policiji su zvanično potvrdili samo da je prijavljen pronalazak lobanje, da je obavešteno Više javno tužilaštvo i da su kosti i lobanja prebačeni na sudsku medicinu radi utvrđivanja identiteta i uzroka smrti.

Sin oblepio Niš plakatima

Nestanak Tomislava Golubovića (88), penzionisanog profesora srpskog jezika, prijavio je njegov sin koji je plakatima sa slikom oca oblepio ceo Niš i okolna naselja. Tomislav je poslednji put viđen 28. decembra 2018. godine kada je izašao iz zgrade u Ulici 7. jula u kojoj živi, što su zabeležile i nadzorne kamere.

#Horor

#Niš

#Smrt

'