separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

RANJAVANJE PRIPADNIKA BIA, VEZA SA MISICOM, DEBEO POLICIJSKI DOSIJE: Ovo je čovek koji se dovodi u vezu sa ubistvom advokata MIŠE OGNJANOVIĆA!


U slučaju ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića istraga je utvrdila da iza zločina stoje najmanje dve osobe, koje su ga danima pre likvidacije pratile, na šta se i sam Ognjanović požalio svojim prijateljima i saradnicima.


Jedan od njih je, kako mnogi tvrde, Beograđanin Strahinja Stojanović (29).  

Ko je Strahinja Stojanović? 

Strahinja Stojanović dospeo je u žižu javnosti u avgustu prošle godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke "audi" u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21), ali je po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim organima.  

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu prošle godine, a u avgustu u eksploziji "audija" koja je, po svemu sudeći, bila namenjena njemu, teško je povređena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovređen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.  

Sve se dogodilo dve nedelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.  

Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gde se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svedoka.  

Ovo nije bilo prvo Stojanovićevo pojavljivanje na sudu. On je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja.  

Bio je i u veoma prijateljskom odnosu sa Milošem Delibašićem koji je iz automobila u pokretu likvidiran 2017 godine u Budvi.  

Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića. Kao razlog se navodi Vidakovićeva žena. Ono što je zanimljivo da Vidaković nije želeo ništa da otkrije policiji iako je znao ko ga je povredio.  

Sumnjalo se da je baš Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se dogodilo pred 500 svedoka u Budvi 2013.  

To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.  

U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.  

U dosijeu Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA.  

Kod njega je tada nađen i pištolj.  

Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge.  

Autor: Printscreen Facebook

Misica odala dečka 

Bivša mis Marbelje u Španiji Olac Bilbao Gonzales koja je teško povređena 11. avgusta prošle godine u stravičnoj eksploziji bombe u Zemunu, kako je Kurir već objavio, udala se se za Strahinju Stojanovića (29) koji je bio meta napada i objavila je njihovu zajedničku fotografiju na Instagramu.

Ali kako postoje indicije da je Stojanović umešan u ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, postoje saznanja da ga je upravo misica ovom objavom odala!  

On je zato, navodno, naterao misicu da objavu obriše, kao i da demantuje da se udala za njega.  

- Nisam udata i nikad nisam bila. Solo sam. Nisam uključena ni u jednu krimi grupu - napisala je ona u objavi na Instagramu.

Iako još nema čvrstih dokaza, postoje neke indicije da bi Stojanović mogao biti umešan u ovaj zločin.  

- Desetak dana posle ubistva advokata, koje se odigralo 28. jula 2018. na Novom Beogradu, Stojanoviću je podmetnuta bomba pod njegov džip u naselju Nova Galenika. Tom prilikom Strahinja je ostao nepovređen, ali je slučajno teško ranjena njegova devojka Olac Bilbao, koja je bila na suvozačevom sedištu. Stojanović je tada saslušan i tvrdio je da ne zna ništa o tome ko bi želeo njegovu smrt. Međutim, postojala je indicija da je to bila osveta za ubistvo advokata, ali za to još nema dokaza - tvrdi izvor iz istrage.  

Kako je otkrio izvor, osumnjičeni za likvidaciju saslušan je posle napada na njega koji se dogodio u avgustu prošle godine, desetak dana posle ubistva advokata. Međutim, on je tada rekao da ne zna ko bi želeo njegovu smrt, ali je verovatno ubrzo pobegao iz Srbije.

Autor: Tanjug

Sve ovo, kao i informacija da je osumnjičenog odala verenica na društvenim mrežama, poklapa se sa imenom Stojanovića.  

Ukoliko je upravo on osumnjičen za ubistvo advokata, nije sam, tj. postoji i drugi osumnjičeni, i on je dostupan pravosuđu. Miša Ognjanović, podsetimo, ubijen je ispred svoje zgrade oko 20.30 sati, u trenutku kada je sa sinom prilazio ulazu u zgradu u kojoj je živeo sa suprugom Sanjom Papić i ćerkom.

U istrazi ubistva advokata, prema rečima našeg sagovornika, saslušan je veliki broj svedoka, prikupljeni materijalni dokazi i pregledani snimci sa sigurnosnih kamera.  

- Iskaz je dao svako ko je mogao da ima bilo kakva saznanja, a pregledani su i predmeti koje je radio jer je branio mnoga zvučna imena iz sveta kriminala. Njegov najpoznatiji klijent svakako je bio Luka Bojović, čiju je porodicu zastupao i u postupku za ubistvo Lukinog rođenog brata Nikole Bojovića - navodi on. 

Podsetimo, Ognjanović nije prvi advokat iz tog sudskog postupka, pošto je prethodno ubijen i Vladimir Zrelec, koji je branio optuženog Miloša Delibašića.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti