AKTUELNO

Istražitelji veruju da je muškarac koji je prošlog leta izrešetao Dragoslava Mišu Ognjanovića, nakon zločina bio na meti egzekutora, ali da je napad preživeo, a potom pobegao iz Srbije.

Ubica poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) najverovatnije se krije u Španiji, otkrili su istražitelji koji privode kraju prikupljanje dokaza o brutalnoj likvidaciji koja se dogodila 28. jula prošle godine na Novom Beogradu.

Lokaciju na kojoj se S. S., za kog se sumnja da je ispalio hice u advokata, skriva navodno je otkrila njegova verenica, i to na društvenim mrežama!

Dvojica izvršilaca

- Očekuje se da uskoro bude podneta krivična prijava i da se na njoj nađu imena najmanje dvojice izvršilaca, od kojih je jedan napustio Srbiju posle napada koji je i sam preživeo u Beogradu. Saučesnik u zločinu, prema do sada raspoloživim dokazima, najverovatnije je brat jednog pokojnog vođe navijača - objašnjava  za Kurir izvor upućen u istragu.

Kako navodi, drugi osumnjičeni je dostupan pravosuđu.

- Osumnjičeni za likvidaciju saslušan je posle napada na njega koji se dogodio u avgustu prošle godine, desetak dana posle ubistva advokata. Međutim, on je tada rekao da ne zna ko bi želeo njegovu smrt, ali je verovatno ubrzo pobegao iz Srbije - dodaje sagovornik iz istrage.

Rekla, pa porekla

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da prikupljanje dokaza i sva neophodna veštačenja nisu bili završeni, nije bilo osnova da mu se zabrani izlazak iz zemlje.

- O njemu se praktično ništa nije znalo sve dok njegova verenica na društvenim mrežama nije objavila zajedničku fotografiju iz Španije i obelodanila da su se venčali. Međutim, fotografiju je brzo povukla sa mreže i napisala da ipak nije udata i da nikada i nije bila - navodi naš sagovornik i ne isključuje mogućnost da su se supružnici rastali baš zbog toga što je supruga otkrila lik na fotografiji, ali i lokaciju na kojoj se S. S. nalazi.

Brojni svedoci

U istrazi ubistva advokata, prema rečima našeg sagovornika, saslušan je veliki broj svedoka, prikupljeni materijalni dokazi i pregledani snimci sa sigurnosnih kamera.

- Iskaz je dao svako ko je mogao da ima bilo kakva saznanja, a pregledani su i predmeti koje je radio jer je branio mnoga zvučna imena iz sveta kriminala. Njegov najpoznatiji klijent svakako je bio Luka Bojović, čiju je porodicu zastupao i u postupku za ubistvo Lukinog rođenog brata Nikole Bojovića - navodi on. Podsetimo, Ognjanović nije prvi advokat iz tog sudskog postupka, pošto je prethodno ubijen i Vladimir Zrelec, koji je branio optuženog Miloša Delibašića.

Takođe, tokom postupka ubijen je i Slobodan Šaranović, koji je bio označen kao organizator grupe koja je ubila Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića u Budvi.

Miša Ognjanović, podsetimo, ubijen je ispred svoje zgrade oko 20.30 sati, u trenutku kada je sa sinom prilazio ulazu u zgradu u kojoj je živeo sa suprugom Sanjom Papić i ćerkom.

POLICIJA OTKRILA SVE DETALJE

Istražitelji su na osnovu svih raspoloživih dokaza utvrdili da je ubica Mišu Ognjanovića najverovatnije čekao sakriven ispred zgrade. Kada je advokat došao, prišao mu je i pucao u njega. - Prethodno, advokat je bio u jednom restoranu. Moguće je da je postojao još jedan pomagač, koji je dvojici izvršilaca javio kada je advokat krenuo iz restorana - kaže izvor iz istrage.

#Dragoslav Ognjanović

#Društvene mreže

#Ubica

#dokazi

'