AKTUELNO

Kasnije bi trebalo da svedoči i penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije svedočenjem nekadašnjeg pripadnika zemunskog klana Miladina Suvajdžića.

Suvajdžić, svedok-saradnik u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića rekao je da je u junu 2002. saznao da je trebalo da pripadnici zemunskog klana ubiju Miroslava Kuraka i Ratka Romića, optužene za ubistvo Ćuruvije.

On je, na pitanje zamenika tužioca Milenka Mandića rekao da je to saznao od pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića kao i da je potom čuo da se od ubistva Kuraka i Romića odustalo.

- Simović je došao kod mene i tražio specijale mobilne telefone i rekao je da su tražili da ubiju ljude koji su ubili Ćuruviju - rekao je Suvajdžić.

On je rekao i da se od tih ubistava odustalo, kako je čuo, jer se Kurak dogovorio sa komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom a Legija sa šefom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem.

Suvajdžić je rekao i da je njegova uloga u tom ubistvu trebalo da bude nabavljanje manjih automobila.

Suvajdžić, poznat pod nadimkom "Đura Mutavi", nalazi se na nepoznatoj lokaciji pod zaštitom policije a na početku svedočenja je naveo da je promenio ime.

I. P.

#Slavko Ćuruvija

#Specijalni sud

#Sud

#Suđenje

'