AKTUELNO

Pokrenuta je istraga za krivična dela iznuda i teške telesne povrede.

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv vlasnika kluba "Havana" Vladimira Popovića zvanog Pop (42) kao i još dvojice osumnjičenih za iznude i teške telesne povrede.

Pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke kao i da bi mogli da ponove krivično delo, rekla portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Protiv njih je, nakon saslušanja u tužilaštvu, pokrenuta istraga za krivična dela iznuda i teške telesne povrede, dodala je Sekulić.

Pored Popovića za pokušaj iznude od 110.000 evra, stana, drugih nepokretnosti i automobila od dvojice oštećenih osumnjičeni su žandarm Vojislav Kostić (36) i Dalibor Đurić (35).

Mediji su preneli da se Popović dovodi u vezu škaljarskim kriminalnim klanom iz Crne Gore i ubrajaju ga u saradnike Luke Bojovića koji je uhapšen u Španiji 2012. godine i osuđen na 18 zbog više krivičnih dela.

Popović, Ðurić i Kostić se terete da su krajem decembra 2016. godine u Popovićevom klubu Havana u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje ovih krivičnih dela.

Takođe, kod Ðurića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa Kosticeve porodične kuće policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke "CZ", 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama opojne droge marihuane.

Protiv njega je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

S.M.

#Beograd

#Istraga

#Pritvor

#Tužilaštvo

'