AKTUELNO

Šok “Čovek sa hiljadu lica”, koji je osuđen na 20 godina robije, prilikom transporta u bolnicu probao da se dočepa slobode, ali su ga stražari sprečili.

Zoran Jakšić (59) iz Zrenjanina jedan je od vođa kriminalne grupe “Amerika” pokušo je da pobegne iz jednog od najčuvenijih zatvora u Peruu, preneli su iz te države.

Jedan od najtraženijih kriminalaca koji je u toj državi osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca kokaina, navodno je pokušao da iskoristi trenutak kada su ga vozili na lekarski pregled.

Stražari reagovali

- Jakšić se žalio zbog zdravstvene tegobe, zbog čega je uprava zatvora bila prinuđena da ga preveze na pregled. Međutim, očigledno je da je on isplanirao bekstvo i da je pokušao da iskoristi izlazak iz jednog od najčuvenijih zatvora u zemlji. Stražari su mnevito reagovali i njego plan da umakne je propao – otkrili su peruanski mediji.

Oni nisu precizirali da li je onpokušao da pobegne iz ordinacije ili prilikom transporta.

Da ima isukustva u spektakularnim bekstvima, vođa grupe “Amerika” pokazo je pre dve godine kada je navodno pično platio i organizovao da narko – bos Horhe Mdina Gaviljani iz zatovra u Peruu pobegne uz pomoć dvojice policajaca u kamonu koji je iz zatvora iznosio smeće.

Prostitutke mu dolazile u ćeliju

Tokom boravka u zatvoru, kako je utvrdila policija na osnovu prisluškivanja telefonskih razgovora, Zoranu Jakšiću u posetu dolazile su prostitutke. Navodno je kriminalac Oskar Rodrigez Gomez, organizovao i plaćao da mu žene dolaze.

Ortak već zbrisao

- Medina, koji je Jakšića poznaje duže od 20 godina, prista oje da bude jedan od glavnih svedoka u preocesu protiv njega. Medina je pre svedočenja pobegao, pa istražitelji veruju da je Jakšić finansriao i organizovao ovo bekstvo – preneli su mediji.

Jakšić je posle nestanka prijtalja prebačen u samicu, a onemogućeni su mu svi kontakti s drugim osuđenicima.

- Povećan je i broj stražara koji brinu o njegovoj beubednosti. Za to je do sada bio svestan da je nemoguće da išeta tek tako i najverovatnije je deo plana bio da izađe izvan zatvorskih zidina, zatraži pregeld, jer je u tome video jedinu šansu da se ne vrati iz arešetaka – naveli su oni.

Jakšić je uhapšen u julu 2016. godine u akciji američek DEA, u trenutku kada je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u EKvador. Tokom istrage utvrđeno je da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

#Bekstvo

#Zatvor

'