AKTUELNO

Novi Sad od novembra bio u "grču", a na Pikasa je svojevremeno upozoravao i Igor Jurić.

Dušan Murgaški (60) zvani Pikaso, uhapšen je danas nakon napada na medicinsku sestru Marijanu Čobanski (43) u Kliničkom centru Vojvodine. On je na ženu nasrnuo nožem, naneo joj povrede, ali na sreću, nije životno ugrožena.

Pikaso je od ranije poznat kao višestruki silovatelj, a u žižu javnosti ponovo je dospeo 30. novembra kada je iz zatvora pušten na slobodu.

Naime, u pitanju je silovatelj povratnik koji je u tri navrata osuđivan na višegodišnje zatvorske kazne zbog silovanja, a na teret mu se stavlja i obljuba jedne četrnaestogodišnje učenice. On je svoju kaznu odslužio i sada je ponovo na slobodi, što je među Novosađane unelo nemir. Posebno je uznemirujuće to što, kako saznajemo, živi u blizini jedne osnovne škole.

Na činjenicu da je silovatelj povratnik na slobodi javnost je na svom Tviter nalogu upozorio Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić i tvorac inicijative za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece.

Kako je medijima ranije saopšteno u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, Murgaški je pušten na slobodu u novembru prošle godine nakon odslužene maksimalno propisane desetogodišnje kazne zatvora zbog silovanja sredovečne Novosađanke L.D.

On je ovo krivično delo počinio 22. novembra 2008. godine u stanu oštećene i uhapšen je 1. decembra nakon višednevne potere. Ovaj zločin počinio je svega mesec dana nakon što je odslužio takođe desetogodišnju kaznu zatvora zbog silovanja četrnaestogodišnje učenice.

Nesrećnu devojčicu silovao je nepuna tri meseca nakon odsluženja višegodišnje kazne zatvora, takođe zbog silovanja spremačice u jednoj novosadskoj školi.

Podsetimo, u pitanju je silovatelj koji je svoju prvu žrtvu presreo u dvorištu škole, zatim je odvukao u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen i tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. On je polovinom oktobra 1998. godine ušao u jednu novosadsku školu gde je u hodniku naišao na tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet i silovao.

Pročitajte još: U NOVOM SADU PRIVEDEN VIŠESTRUKI SILOVATELJ! Nožem nasrnuo na medicinsku sestru - POLICIJA ODMAH REAGOVALA

#Hapšenje

#Novi Sad

#Silovanje

'