AKTUELNO

Na lice mesta izašle su vatrogasne jedinice i Sektor za vanredne situacije.

Na pruzi Niš - Zaječar kod Svrljiga iskliznule su dve cisterne tovarene amonijakom, ali kako saopštavaju danas iz "Infrastruktura železnice Srbije" nema opasnosti po ljude i životnu sredinu.

Cisterne su iskliznule u subotu, 19. januara u 22.25, između železničkih stanica Crveni Krst i Svrljig.

Iz cisterni nema nikakvih curenja, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu, a prilikom iskliznuća povređenih nije bilo. U teretnom vozu prevoznika "NCL" bilo je 14 cisterni, a iskliznule su deveta i deseta po redu.

Na lice mesta tokom noći izašle su vatrogasne jedinice i Sektor za vanredne situacije. Železnički saobraćaj između Niša i Zaječara je i dalje u prekidu.

Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" za otklanjanje posledica vanrednog događaja krenuo je na mesto iskliznuća.

Prilikom iskliznuća oštećeno je 200-300 metara pruge, pa je procena da će za otklanjanje posledica vanrednog događaja trebati između 24 i 48 sati.

Iz "Infrastruktura železnica Srbije" navode da su pripremili sav neophodan materijal za popravku pruge i uputili ga na lice mesta, kako bi posle raščićavanja mesta iskliznuća, odmah počeli radovi i saobraćaj što pre bio ponovo uspostavljen na ovom pravcu.

Centralna komisija za isleđenje vanrednih događaja je na licu mesta i radi na utvrđivanju uzroka iskliznuća.

#Cisterna

#Niš

#Pruga

#Saobraćaj

'