AKTUELNO

Andrija je preminuo 12. januara na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu

Andrija Stanišić (15) iz Niša koji je preminuo 12. februara posle operacije urođenog deformiteta kičme na beogradskoj klinici "Atlas", sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu u prisustvu velikog broja rođaka i prijatelja porodice.

Nakon opela u kapeli niškog Novog groblja, tužna kolona ispratila je preminulog dečaka do njegove večne kuće, a školski drugovi iz odeljenja VII/4 OŠ "Ivo Andrić", koji su prisustvovali sahrani sa razrednim starešinom, direktorkom škole i učiteljicom, oprostili su se od Andrije belim ružama. Andrija je preminuo 12. januara na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu nakon što je tamo dovezen iz privatne Opšte bolnice "Atlas", gde je 8. januara obavljena operacija urođenog deformiteta kičme koji je, kako je saopšteno iz ove klinike, "posledično doveo do teških poremećaja rada srca, pluća i organa digestivnog sistema".

- Hirurški zahvat je urađen po svim savremenim tehničkim zahtevima, uz korišćenje, između ostalog i intraoperativnog monitoringa, koji se tokom operacija na kičmi jedino rutinski koristi u Opštoj bolnici 'Atlas'.

Majka dečaka Mirjana izjavila je da ne krivi lekare i da je zdravstveno stanje njenog sina, koji je imao svega 25 kilograma težine, bilo takvo da njegov organizam jednostavno nije izdržao

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu poslalo zahtev policiji da prikupi potrebne informacije povodom smrti dečaka iz Niša a obavljena je i obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti. Ministarstvo zdravlja je obavilo inspekcijski nadzor, a izveštaj će biti dostavljen tužilaštvu.

#Niš

'