AKTUELNO

Policija traga za Boškom Buhom (27), sinom bivšeg svedoka-saradnika i šefa surčinskog klana Ljubiše - Buhe Čumeta, zbog sumnje da je u sredu u Beogradu automobilom zakačio vozilo, a zatim "kalašnjikovim" pretio policajcu Stefanu Š. (28).

Kako saznaje Blic, Boško Buha je na Obilićevom vencu "tojotom" nasilno obišao vozilo policajca i očešao ga. Počeli su da se svađaju, a Stefan Š. je, po svemu sudeći, iznerviran Buhinom bahatošću, istrčao iz svog vozila. Mlađi Buha je dao gas i udario Stefana Š. u nogu. Odvezao se, ali se ubrzo vratio i to ne u "tojoti" već u blindiranom "audiju", piše Blic.

- Istrčao je iz automobila, a u rukama je držao automatsku pušku i počeo da preti policajcu, koji ga je upitao: "Šta je, hoćeš da pucaš u policajca?" Sin bivšeg svedoka-saradnika mrtav hladan je odgovorio: "Pucaću!" Ubrzo je, međutim, spustio pušku i pobegao - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa slučajem.

Već učestvovao u incidentima

Mlađi Buha je pre nekoliko godina učestvovao u tuči na koncertu Džeja Ramadanovskog u Beogradskoj areni. Među učesnicima tuče bili su i Buhina sestra, sin Milana Nerandžića Limuna, kao i naslednik pokojnog Zorana Šijana i pevačice Goce Božinovske. Protiv njih su tada podnete prekršajne prijave.

Odmah po prijavi pretnji i nezgode, policija je izašla na lice mesta i uzela snimke nadzornih kamera iz okoline da bi se utvrdile sve okolnosti incidenta.

Istovremeno je počela i potraga za Boškom Buhom, ali on još nije uhapšen. Takođe je pretresena i njegova kuća, a zaplenjeno je nekoliko automobila među kojima i "tojota" kojom je očešao vozilo Stefana Š. Automobil je poslat na vanredni tehnički pregled da bi se utvrdilo kako je izgreban i ulubljen.

Otac u zatvoru

Ljubiša Buha je u zatvoru a krajem 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog ugrožavanja sigurnosti policajca i pripadnika obezbeđenja njegove bivše supruge Ivane Tulović Buhe, zatim ometanja istrage i uticanja na svedoke. Osuđen je i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika tužioca tokom suđenja.

#Ljubiša Buha Čume

'