AKTUELNO

Čaba Der (38), osumnjičen da je prošle subote na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića (37), još izmiče pravdi, a moguće je da je utočište našao kod saradnika van uže Srbije.

Osumnjičeni Der je identifikovan na osnovu snimka video-nadzora na zgradi u Ulici Rajka od Rasine ispred koga je hladnokrvno pucao i usmrtio Markovića. Na mesto zločina saučesnik ga je dovezao belim "puntom", kojim je posle ubistva i pobegao.

Njegov saučesnik Alen Cigler (40) danas je uhapšen u Subotici, on je osumnjičen da je vozio automobil "punto" do mesta zločina, a potom pobegao sa Čabom. Vozilo je pronađeno u Beogradu, a saučesnik u Subotici.

Foto: Privatna arhiva

Iako zasad nije poznato gde se ubica sakrio posle zločina, ne može se odbaciti mogućnost da je u nekom štek-stanu na teritoriji prestonice, jer je posle zločina u akciji "Vihor" blokiran ceo grad, svi izlazi su kontrolisani, kao i vozila i putnici.

Čaba, kako prenose mediji, na Kosovu ima saradnike, pa se uprvao zbog toga razmatra mogućnost da je tamo našao utočište.

Zasad izvesno je da samo Čaba Der može dovesti istražitelje do nalogadavca likvidacije i utvrđivanja motiva ubistva Nebojše Markovića, koji nije imao dosije.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Iako se pominjalo da je možda ubijen greškom, umesto ženinog brata Aleksandra Šarca, dobro poznatog i srpskoj, ali i italijanskoj policiji, sam način izvršenja međutim pokazuje da su minimalne šanse da je Čaba promašio metu.

#Banovo brdo

#Ubistvo

'