AKTUELNO

U Cazinu ispred džamije Brezova kosa danas su sahranjeni sedmogodišnji Ahmir, petogodišnja Neila i dvogodišnji Ajlan koje je ubio otac Admir Sović (37). Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi iz cele BiH.

Vlasti u Unsko-sanskom kantonu su proglasile Dan žalosti zbog stravičnog ubistva troje maloletne dece u četvrtak u bihaćkom naselju Mali Lug.

Pre sahrane hiljade građana, poznanika i prijatelja porodice okupile su se ispred porodične kuće da bi još jednom odali počast deci koju je ubio njihov otac.

Kako piše Avaz, muk i tišina su bili među okupljenima, dok se nisu pojavila kola koja su prevozila kovčege sa malim telima. Plač i jauci porodice i bliže rodbine, majke, koja je plakala i dozivala svoju djecu parale su nebo. Prisutno je bilo i vozilo Hitne pomoći, a lekari su intervenisali u više navrata jer je majci, ali i dedi ubijene dece pozlilo.

Hodža ispred kuće nije puno govorio, jer, kako kaže, porodica ga je to zamolila.

Stravično trostruko ubistvo, koje je potreslo celu BiH, ali i region, desilo se u četvrtak oko 17 časova kada je policiji prijavljeno da je 37-godišnjak u porodičnoj kući usmrtio svoje troje maloletne dece, a potom izvršio samoubistvo.

Dolaskom na mesto tragedije policajci su zatekli četiri tela.

Inače, juče je sahranjen i 37-godišnji Cazinjanin Admir Sović.

Prisustvovali su najbliži članovi porodice, među njima i dve sestre, brat i majka Rahmana.

#Bosna i Hercegovina

#Sahrana

'