AKTUELNO

Na mestu gde je pre 11 meseci, hicima iz vatrenog oružja ubijen lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović, njegove stranačke kolege, članovi porodice i prijatelji upalili su danas sveće i položili cveće i još jednom je zatraženo da se ubice pronađu i kazne.

Oni su pozvali istražne organe sa Кosova i iz Srbije da uspostave saradnju koja će imati samo jedan cilj - da što pre pronađu ubicu Ivanovića.

- Želim da zamolim i apelujem na istražne organe sa Кosova i tužioca da ustupe taj dokazni materijal – čaure. Mi ne utičemo na istražne organe, neka oni rade svoj deo posla, ali apelujemo da izvrše tu razmenu o kojoj pričaju i jedni i drugi. Ja mislim da cilj svima treba da bude isti, a to je da što pre pronađu ubicu Olivera Ivanovića - rekla je funkcioner SDP Кsenija Božović.

Podsećajući na reči koje je često slušao od brata i koje su ispisane na spomen ploči ispred stranačkih prostorija gde je i ubijen, Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera, izrazio je nadu da će „Oliverov duh ostati prisutan, kao i ideja kojom se on vodio i mnogi ljudi”.

Podsetimo, na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića izvršen je atentat u Kosovskoj Mitrovici u ulici Sutjeska. Nepoznati napadač pucao je iz pištolja sa prigušivačem, i tom prilikom na Olivera Ivanovića ispalio pet metaka.

#Kosovska Mitrovica

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'