AKTUELNO

Tri osobe su poginule, a čak 32 su povređene kada se autobus iz Makedonije prevrnuo na auto-putu kod isključenja za Leskovac.

Noćas oko 1:40 sati autobus koji je prevozio putnike iz Velesa i Prilepa do Beča prevrnuo se nedaleko od ulaza u Leskovac.

Prema prvim informacijama do kojih je došao Pink.rs, do nesreće je došlo zbog proklizavanja autobusa. Međutim, u ovom trenutku nije isključeno da je vozač i zaspao za volanom.

Šta se tačno desilo znaće se kada uviđaj bude završen.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

U ovom trenutku znamo da je povređeno oko 30 osoba, a troje je izgubilo život na licu mesta. U bolnici u Leskovcu je zbrinuto 20 putnika, a četvoro najteže povređenih prevezeno je u Klinički centar Niš.

Noćas u 3:30 je primljeno četvoro državljana Makedonije. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi koji su pored povreda primljeni i sa znacima izrazite hipotermije. Kod jednog od povređenih u pitanju je prelom preponskih kostiju, drugi ima povrede kičme i grudnog koša. Treća osoba ima povredu grudnog koša, a četvrta nagnječenje tela. Praktično tri pacijenta imaju teške telesne povrede - rekao je za Pink Aleksandar Nagorni iz Kliničkog centra Niš.

Foto: Informer/D.K.

Foto: Informer/D.K.

Kako dodaje, primarna obrada završena je jutros oko pet časova i urađena je dijagnostika kod svih pacijenata. Prvobitno su pacijenti zbrinuti u reanimacionom delu Urgentnog centra, a potom su raspoređeni u Kliniku za anesteziju Kliničkog centra u Nišu.

Niko od pacijenata, kako dodaje, trenutno nije u životnoj opasnosti.

#Autobus

#Leskovac

#Saobraćajna nesreća

'