AKTUELNO

Mladić je odlučio da se ubije sedam dana nakon što mu je umrla majka...

Zeničanin Hikmet Žuna (29) predozirao se prekjuče, najverovatnije tabletama, u svom stanu u zeničkom naselju Papirna.

Kako je ispričao njegov teča Huso Mujanović, svemu je prethodio gubitak njegove majke Hasibe, koja se iznenada razbolela, a potom završila u Kantonalnoj bolnici Zenica, gde je i umrla.

- U jednom momentu je došla sebi i bila je pred otpuštanje iz bolnice. Dan nakon toga je preminula mojoj supruzi na rukama – govori Mujanović te dodaje da je cela porodica pogođena tragedijom.

- U svega sedam dana dogodila su nam se dva velika gubitka – kaže sagovornik.

Hikmetov otac poginuo je u ratu, a u sobici od 20 kvadrata, koju im je dao Rudnik, živeo je sa svojom majkom i bratom. Ona je imala minimalnu penziju, prodavala je cigarete i tako zarađivala za život sebi i svojim sinovima.

- Hikmet nigde nije radio. Kad mu se sve ovo desilo, bojao se kako dalje kroz život. Nije mogao naslediti majčinu penziju pa je, iz straha za egzistenciju, popio ogromnu količinu tableta, što je za posledicu imalo njegovu smrt - govori Mujanović.

Da će dići ruku na sebe, rekao je Husinom sinu, kojem je poslao SMS i najavio šta namerava.

Foto: Facebook Printscreen

Poslednji SMS

- “Ne dozvoli nekima da mi dođu na sahranu”, sadržaj je poruke koju je uputio mom sinu. Čim je došao sa posla, otišli smo do stana, kucali... Ali, niko nije otvarao. Kad smo kroz prozor ušli u stan, imali smo šta i da videti. Hikmet je ležao mrtav na krevetu – priča nam njegov teča.

Srce na umrlici

Huso je ispričao da je Hikmet neposredno pre nego što se predozirao napisao i oproštajno pismo.

- Njegov brat je uzeo to pismo. Osim toga, pored njegovog tela pronašli smo umrlicu njegove majke na kojoj je, pored njene fotografije, Hikmet nacrtao srce, što nas je sve dodatno potreslo – kaže Huso.

#Bosna i Hercegovina

#Poruka

#Samoubistvo

'