AKTUELNO

Šarić od 18. marta 2014. godine boravi sam u ćeliji.

Darko Šarić, koji je u ponedeljak pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. pokušala da prošvercuje 5,7 tona kokaina, od 18. marta 2014. godine.

Duško u pritvoru izgubio vid

I njegov brat Duško proveo je u samici devet i po meseci kao osumnjičeni za pranje novca.On je na suđenju u Crnoj Gori izneo detalje svog boravka u pritvoru.- Nema tog novca koji mi može nadoknaditi tri i po godine koje sam nevin proveo u pritvoru. Smestili su me u samicu veličine oko 10 kvadrata, koja je bila pod video-nadzorom i pod upaljenim jakim svetlima 24 sata. U sobi su bila dva kreveta, sto pored kojeg je bila WC šolja. Samica se nalazila u podrumu, prozori su bili vezani lancima. Vazduh je mogao ući samo kroz rupu na vratima. Mogao sam 20 minuta dnevno da provedem u šetnji - prepričao je Šarić svoje zatvorske dane i istakao da je u samici proveo devet i po meseci.Kaže da se u pritvoru ugojio 20 kilograma i da ga je ostavila supruga.

Šarić nije u samici, ali nema kontakte sa drgim zatvorenicima. On navodno prima jedino posete advokata i porodice, a ostale zatvorenike ns sreće čak ni u šetnji.

Pljevljak boravi na prvom spratu, a ispred njegove ćelije se dežura. Kada im dolaze advokati ili najbliži članovi porodice, vreme u prostorij predviđenoj za posete, oni borave sami. Ni tu nemaju kontakt sa ostalim zatvorenicima, piše Kurir.

Tokom pet godina, koliko je iza rešetaka, Pljevljak se nije posebno žalio, i jedina zamerka su mu bile kamere, jer kako je rečeno, smatra da su tako narušena njegova ljudska prava.

#Darko Šarić

#Specijalni sud

#Zatvor

'