AKTUELNO

U kući u Staroj Pazovi u ponedeljak uveče pronađeno je telo Andrije Klinke (82). Sva vrata u kući bila zaključana i nisu otkriveni tragovi premetačine.

Ubistvo Andrije Klinke (82) zvanog Ondriš, i dalje je misterija. Počinioci nisu uhvaćeni, a motiv zločina još nije poznat. Komšije tvrde da su sva vrata bila zaključana kada je telo otkriveno. Upravo sve ove činjenice vode do toga da je najverovatnije ubica dobro poznavao žrtvu.

Ovaj zločin poprilično je upašio žitelje ovgo mesta. Uviđaj je trajao i u utorak tokom celog dana, a policija je ispitivala sve komšije, međutim još uvek nema važnih informacija koje bi pomogle u rasvetljavanju ovog zločina.

Izvori bliski istrazi navode da je starac udaren dva puta tupim predmetom po glavi, posle čega je usledila smrt. Telo je poslato na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, a posle obdukcije će se znati i tačan uzrok smrti.

Foto: Pink.rs

Ekipe policije dežurale su cele noći ispred kuće ubijenog Andrije. Forenzičari su detaljno pretražili jednospratnu kuću, okućnicu, baštu. Istražitelji su pregledali i šančeve duž kuća, žbunje i okolno rastinje. Inspektori su ispitali i sve komšije ubijenog, kako bi saznali da li je neko od njih spazio nešto neobično ili saznali motiv zločina. Osim njih, policija je ponovo uzimala izjavu i od Andrijinog rođaka koji ga je pronašao mrtvog.

- Svi smo u šoku i strahu. Ondriš je kapiju uvek zaključavao i to smo rekli inspektorima. Znači da je neko ušao s druge strane, kroz naša dvorišta. A taj neko znači odlično poznaje kraj. Možda je i zatekao provalnika u kući, pa ga je ovaj ubio. Možda je ubica uzeo ključ, pa je zabravio kapiju. A to opet govori o tome da je znao Ondrišove navike - govori Andrijina prva komšinica za Novosti.

Bivši gimnastičar Partizana, nikada se nije ženio

Pretpostavlja se da je ubica, ili više njih, preskočio zid i posle zločlina pobegao kroz susedno dvorište. Komšije za pokojnog Andriju kažu da je bio vrlo vitalan, bivši gimnastičar JSD Partizan. Nije se ženio i nije imao decu, ali nije bio samotnjak. Od četiri sestre, tri mu žive u komšiluku, a jedna u Kanadi. - Bio je situiran i štedljiv. Živeo je u staroj porodičnoj kući, a drugu je iznajmljivao. Verovatno je zbog para ubijen - kažu komšije za Sarpski telegraf.

Prijatelji ubijenog starca kažu da je on imao još jednu kuću koju je izdavao. Zato veruju da je imao novca iako je skromno živeo. Kažu da je i to možda bio motiv zločina.

Sa rođakom u petak veče spremao kobasice, otišao do kuće i nije se vratio

Komšije kažu da su ga poslednji put viđen u petak kada je bio kod rođaka koji živi nekoliko ulica dalje.

Foto: Pink.rs

- U petak je bio kod V.K., kako smo čuli, pravili su kobasice. U jednom trenutku je otišao kući, ali je rekao da će se brzo vratiti. Planirao je da ostavi kola, i da se kod rođaka vratio biciklom, ali to se nije desilo. V.K je završio posao i legao da spava, ne sluteći šta se dogodilo. U subotu je otišao do Ondrišove kuće, ali kapija je bila zaključana. Inače, Ondriš je bio lošijeg sluha, pa je rođak pomislio da možda odmara i da ne čuje lupanje na kapiji. Otišao je svojoj kući i vratio se u nedelju - priča komšija za Kurir i dodaje da ni u nedelju nije moga da dozove starca.

Krv na glavi

U ponedeljak su komšije posumljale, kako pišu mediji, da se nešto dogodilo, pa su V.K. govorile da razvali kapiju.

- Kada su ušli, zatekli su čoveka u sobi. U prvom trenutku mislili su da je umro jer su sve stvari bile na svom mestu, ali tek kada su ga okrenuli videli su krv na glavi. Ne znam ko je mogao da uradi ovako nešto, jer on se nije svađao ni sa kim - kaže komšija za Kurir.

#Istraga

#Policija

#Stara Pazova

#Ubistvo

'