AKTUELNO

Goranov stric Periša rekao je kako Ivanina priča nije logična, te kako je u životu njegovog bratanca sve krenulo nizbrdo kada se rastao od prve supruge i u kuću doveo Ivanu.

Ivana, supruga Gorana Milovanovića (38) koji se 11. novembra polio bezinom i zapalio u porodičnoj kući, nakon svađe sa njom, oprostila se emotivnim porukama od preminulog muža na društvenim mrežama.

Podsetimo, ovaj muškarac iz sela Vošanovac kod Petrovca na Mlavi, preminuo je 17. novembra, nakon što su se lekari danima borili za njegov život.

Ivana, koja je i sama završila u bolnici sa lakšim povredama, molila se danima preko svog Fejsbuk profila za njegov oporavak. Kada je preminuo, njena poslednji oproštaj bio je naročito dirljiv.

- Otišao si, ostavio iza sebe ljude, ljude koje te vole, ostavio sve... Pomislila sam da uz tebe imam sve, da je mom uzdahu muke ovog života kraj, kada imam tebe pokraj sebe... Više te nemam, a srce mi se slama, deo mene raspada. Jer ti si bio deo mene,deo kojim dišem... Nisam stigla da ti kažem koliko te volim, zauvek ćeš živeti u meni, sve dok dišem nikada te neću zaboraviti, živećeš u mome srcu. Neka ti je laka zemlja Goki moj, tugo moja - napisala je ona.

Ipak, ima i onih koji ne veruju baš svemu što čitaju i čuju. Goranov stric Periša rekao je za "Blic" kako Ivanina priča nije logična, te kako je u životu njegovog bratanca sve krenulo nizbrdo kada se rastao od prve supruge i u kuću doveo Ivanu.

- Goran se potpuno promenio, otuđio se od svih, a već je jednom, u avgustu, pokušao sebi da oduzme život. Nije nam jasno zašto se zapalio, ali i njena priča o toj tragediji nije logična... Goran se rastao od žene, i proletos počeo da se zabavlja sa drugom ženom, Ivanom. Do tada on je bio divan, miran čovek i glas nije podizao ni na svoje dvoje dece koje ima iz prvog braka. Međutim, od proleća je postao agresivan i često sam ga čuo da se svađa sa Ivanom, da treskaju vratima i galame do duboko u noć - priča njegov stric Periša sa suzama u očima.

Tog kobnog popodneva osetio je, kaže, miris zapaljene odeće.

- On je prvo zapalio svoju garderobu i telefon ispred kuće. Onda je popio benzin. Kako nam je kasnije ispričala Ivana, ušao je u kuću, legao na krevet i zapalio se - kaže Periša i, pokazujući fleku od gareži pred kućnim vratima.

Draganove komšije nisu želele mnogo da komentarišu ovaj slučaj jer se on, kažu, od njih otuđio.

- Dok je bio sa prvom ženom bili smo u dobrim odnosima, a i on je lepo živeo. Otkad je došla ova Ivana mi ga nismo ni viđali. Struju su mu isekli, automobil više nema, a po selu se priča da mu je kola zapalio Ivanin bivši muž Zlatan koji je u Istražnom zatvoru u Požarevcu zbog nasilja u porodici - priča komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Ona još dodaje i da je Goran bio izuzetno vredan čovek, bavio se mehanikom i limarijom, a jedno vreme je radio i dva posla. U poslednje vreme je, ipak, “postao druga osoba”.

- Čak je počeo i da pije, a on je mrzeo alkohol jer mu je pokojni otac bio alkoholičar - dodaje ona.

Goranovi susedi napominju i da im je nelogična priča koju je Ivana ispričala policajcima jer je čudno da u krevetu ni na plafonu u sobi nema gareži niti se oseća miris paljevine.

- Nisu tu čista posla. On je u tom trenutku bio u radničkom odelu koje je maltene celo od plastike, morao bi neki trag da ostane. Nekoliko večeri ranije kod Gorana su sa Ivanom dolazili neki muškarci da ga biju, a doneli su i kolac koji je ostao u dvorištu. Ko zna šta se tu desilo - kaže komšinica odmahujući glavom.

Goran je iza sebe ostavio ćerku i sina iz braka sa prvom ženom za koju u selu imaju samo reči hvale. Blizak je bio i sa bratom Draganom koji mu je nedavno platio dug za struju veći od 100.000 dinara i koji je svim silama poslednjih dana Goranovog života tražio donore za presađivanje kože.

Ipak, ništa nije bilo dovoljno da se spreči porodična tragedija. Goran je u nedelju u bolnici u Beogradu preminuo od posledica stravičnih povreda nastalih paljenjem.

Već pokušao da se ubije

Od žitelja Vošanovca mediji saznaju i da ovo nije prvi put da Dragan diže ruku na sebe. U avgustu je popio razređivač u želji da okonča svoj život. Zbog čega, komšije ne znaju.

#Petrovac na Mlavi

#Samoubistvo

#Tragedija

'