AKTUELNO

Policija je uhapsila po nalogu Tužilaštva, a sud pravosnažno osudio dva čoveka zbog nelegalne gradnje u Surčinu i Novom Beogradu.

Srđan P. je uhapšen po nalogu III OJT zbog sumnje da je u Surčinu zidao dva objekta osnove 12 puta 22 metra i dva sprata.

Posle zabrane ispod trake koju nije skidao nastavio je da radi fasadu. Na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa III OJT Srđan je pravosnažno osuđen na jedan godinu i dva meseca uslovno na tri godine i novčano 100.000 dinara.

Dragan J. je na Novom Beogradu gradio objekat površine 13 puta 8 metara.

Dragan J. osuđen je uslovno na godinu dana zatvora s rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara jer je i pored zabrane gradio objekat na Novom Beogradu, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Pojačana akcija sankcionisanja nelegalne gradnje nastavljena je pa su dvojca okrivljenih u protekla dva dana uhapšena i pravnosnazno osuđena na uslovne kazne zatvora i novčane kazne na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu o priznaju krivičnog dela.

U protekle dve sedmice uhapšeno je ukupno sedam osoba zbog nelegalne gradnje u Surčinu, Novom Beogradu i Zemunu i svi su osuđeni na uslovne zatvorske kazne i novčane kazne u kratkom roku.

Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odrednica Zakona o ozakonjenju.

U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.

#Presuda

#izgradnja

'