AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao licemernu izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je razočarana što nije postignut napredak u razgovorima sa Srbijom o rešavanju pitanja nestalih.

-Kolinda Grabar Kitarović treba javno da kaže zbog čega, od februara ove godine kada je primila delegaciju srpskih udruženja porodica nestalih, nije učinila ništa da se ekshumiraju posmrtni ostaci Srba sa preko 70 poznatih grobnih mesta - naveo je Linta u saopštenju.

On je rekao i da Grabar Kitarović treba javno da kaže zbog čega nije učinila ništa da se u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identifikuje preko 400 ekshumiranih posmrtnih ostataka srpskih žrtava.

- Pored toga, Kolinda Grabar Kitarović treba da javno kaže zbog čega nije učinila ništa da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima, kao i da se Srbima vrate oduzeta imovinska, stečena i statusna prava i isplati naknada štete za minirane kuće i poslovne objekte u terorističkim akcijama u nizu hrvatskih gradova - istakao je Linta.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je juče da je razočarana što nije postignut napredak u razgovorima sa Srbijom o rešavanju problema nestalih, kao i da od toga zavisi njena zvanična poseta Srbiji.

#Kolinda Grabar Kitarović

#Miodrag Linta

'