AKTUELNO

Policajci bili u čudu.

Hrvatska granična policija i carinici na graničnom prelazu Ilok-Bačka Palanka u nedelju uveče zaplenili su 74,4 kilograma marihuane koju je 66-godišnji muškarac iz Zagreba pokušao u "fiat multipli" da prokrijumčari u Hrvatsku.

Kako mediji saznaju, osumnjičeni Zagrepčanin otac je poznatog bivšeg fudbalera Silvija Marića, Rajko Marić.

Droga je pronađena u nedelju oko 20.40 sati, nakon što su carinici i policajci izdvojili sumnjivo vozilo za pregled te prilikom pretresa vozila uočili više PVC paketa oblepljenih smeđom selotejp trakom, u kojima je bila droga. Uz odgovarajući nalog, koji je izdao Županijski sud u Vukovaru, obavljen je pretres vozila te je pronađeno ukupno 137 paketa sakrivenih po celom vozilu, u više preinačenih delova automobila.

Paketi su bili ispod ladica suvozačkog sedišta, zadnjih desnih i levih vrata, u rezervnoj gumi, u prepravljenom prostoru u ispod vozila te u prostoru predviđenom za plinski rezervoar automobila.

Navodno su se i policajci začudili koliko je droge uspeo ugurati u sve spomenute "rupe" u autu. Pretpostavlja se da je marihuana proizvedena u Albaniji ili na Kosovu, a bila je namenjena za prodaju u Hrvatskoj. Osumnjičeni Rajko Marić je uz odgovarajuću kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Nakon ispitivanja nadležno državno tužilaštvo će hoće li mu se odrediti istražni zatvor.

#Fudbaler

#Hrvatska

#Marihuana

#Zaplena

'