AKTUELNO

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je ponovo oštro osudio nedavni napad na poslanike Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Saboru, Milorada Pupovca i Borisa Miloševića.

- Krajnje je nedopustiv, osudjujemo ga i mislimo da moramo zajednički da radimo na smanjivanju tenzija u društvu, na sprečavanju govora mržnje, kao i da ukazujemo na to koji su politički akteri odgovorni i ozbiljni u zemlji i oni koji to nisu, a takvih u Hrvatskoj ima dosta - rekao je Plenković na početku sednice Vlade.

Hrvatska policija sinoć je saopštila da je privela 36-ogodišnjaka zbog sumnje da je proteklog petka na zagrebačkoj pijaci bacio ostatke hrane na Pupovca i Miloševića.

O incidentu je javnost u petak obavestilo Srpsko narodno veće koje je navelo da su Pupovac i Milošević napadnuti na pijaci u centru Zagreba ostacima hrane.

SNV je u saopštenju naveo da je cilj napada otvorena manifestacija mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Pupovca i Miloševića.

Incident su osudile brojne političke stranke u Hrvatskoj, i vlasti i opozicije. Troje poslanika SDSS deo su vladajuće koalicije desnog centra koju predvodi Hrvatska demokratske zajednica.

#Andrej Plenković

#Milorad Pupovac

#Napad

'