AKTUELNO

U zagrebačkoj bazilici Srca Isusova, u kojoj se svake godine održavaju mise za lidera nekadašnje NDH, Ante Pavelića, u pondeljak, 24. septembra, biće održana i "sveta misa zadušnica" za "35 hrvatskih mučenika, visokih oficira, generala i pukovnika Hrvatske vojske NDH”, javio je portal Index.hr.

U najavi ovog, kako prenosi Index, klerofašističkog okuljanja, koja otvoreno glorifikuje ustaške zločine nabrojana su imena svih 35 generala i pukovnika Hrvatske vojske NDH.

Navodi se da su spomenuti ustaški generali i oficiri osuđeni na smrtnu kaznu nakon Drugog svetskog rata na suđenju u Beogradu zbog strašnih zločina koji su počinjeni po njihovim naređenjima.

Kao primer se pominje general Antun Nardelli, koji je vodio vojne operacije ustaških snaga u istočnoj BiH, a ostalo je zapamćeno njegovo naređenje svojim vojnicima da "sve što hoda na dve noge ubijte, a sve što hoda na četiri noge dovedite".

Tu je i general Tomislav Sertić koji je vodio operacije klanja Srba u Lici.

- Sve to ne zaustavlja osobe iz crkve u Palmotićevoj da za njih održe svetu misu zadušnicu, što i nije iznenađenje jer se u istoj bogomolji održavaju svake godine i mise za Antu Pavelića - navodi Index.hr.

#Hrvatska

#ustaše

'