AKTUELNO

Doživeo horor na popularnoj plaži na Jadranu.

- Kad sam izlazio iz mora obuo sam japanke i osetio ubod... Pogledao sam dole i video da mi se igla zabila u taban - kaže Danijel koji je došao da letuje u Splitu.

Nakon šoka, ovaj Britanac se sabrao i otišao do punkta spasilačke službe udaljene 30 metara, gde su ga dočekali devojka i mladić kojima je objasnio što mu se dogodilo i pokazao im na iglu. Momak ga je nakon kratkog razgovora s kolegicom smestio da sedne i objasnio da će mu na ranu naneti sprej za dezinfekciju.

Danijel je rekao da mu je nakratko laknulo jer bi ga bilo kakav oblik medicinske pomoći u tom trenutku umirio. Međutim, svestan da ipak nije bezopasno nabosti se na iglu, upitao ih je da li je tretman koji su uradili dovoljan s obzirom na rizik koji nose takve odbačene stvari.

Prema njegovim rečima, spasilac mu je odgovorio da se ne brine, da to nije ništa strašno i da ne bi trebalo da bude problema. Međutim, Danijel se ipak obratio prijatelju iz Hrvatske i na njegov nagovor odlučio da ode u Hitnu pomoć.

Foto: Pixabay.com

- Uveče sam do Hitne gde sam bio primljen u roku od pet minuta. Medicinskoj sestri sam objasnio zašto sam došao i pokazao iglu, ona mi je dala broj epidemiološkog centra i savetovala mi da ih hitno nazovem radi daljnje obrade - kaže turista.

Potom su mu uradili testove krvi i vakcine za tetanus i hepatitis.

- Odmah sam primljen i doktor je poslušao celu priču još jednom. Potpuno i profesionalno mi je objasnio moguće scenarije i savetovao mi da primim dve injekcije - tetanus i hepatitis - hvali Danijel tamošnje lekare.

Po povratku u Veliku Britaniju planira i da uradi testiranje na HIV, ali lekari smatraju da su male šanse da je zaražen jer je ovaj virus najmanje otporan na spoljnje uslove.

#More

#Plaža

#Split

'