AKTUELNO

Momčilo Bajagić Bajaga, čiji je koncert u Karlovcu nedavno otkazan na zahtev dela udruženja hrvatskih ratnih veterana, izjavio je da razume njihovo nezadovoljstvo, ali da on za to nije kriv, a predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta mu je danas zamerio na takvom stavu.

- Prema Bajagi, ispada da se on slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajišški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku - smatra Linta.

- Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira, da bi se dodvorio hrvatskoj javnosti i da bi mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gđe se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav 'Za dom spremni' - naveo je Linta u pisanoj izjavi, dostavljenoj medijima.

Srpski narod, navodi Linta, nije 1991. godine okupirao područje severne Dalmacije, Like, Korudna, Banije, Slavonije, Baranje i zapadnog Srema već je tu živeo vekovima, što, kaže Linta, "Bajaga treba da zna".

#Miodrag Linta

#Momčilo Bajagić Bajaga

'